4 scule esențiale de care trebuie să dispună orice atelier de confecții metalice

de WTA.ro

 Încă din epoca fierului, metalul a căpătat un rol extrem de important în dezvoltarea societății pe care o vezi astăzi în jurul tău. Indiferent că este vorba despre electrocasnice, corpuri de iluminat, scaune, mese sau unelte, metalul este prezent în toată și oferă echilibru și stabilitate în mediul casei tale sau la locul unde muncești. Dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, probabil că ești pasionat de prelucrarea metalului, poate doar la nivel amator sau poate te gândești serios să transformi această pasiune într-o afacere serioasă. Pentru oricare dintre aceste variante ar fi indicat să știi cum ar trebui să-ți echipezi atelierul astfel încât acesta să devină un spațiu de confecții metalice corespunzător. 

   Primi pionieri în prelucrarea metalelor au avut parte de o evoluție plină de încercări și greșeli și, învățând din aceste încercări și greșeli, au realizat că cel mai important aspect al unui randament bun într-un atelier de confecții metalice este reprezentat de echiparea corespunzătoare a acestuia cu ustensile și scule ce te pot ajuta să ai un randament mai bun în această operațiune destul de complicată. Datorită faptului că într-un atelier de confecții metalice operațiunile sunt complexe, ai nevoie de echipamente cu care să tai, să sudezi, să șlefuiești sau să satinezi, îți vin în ajutor cu o serie de scule electrice care te-ar putea ajuta să pui mult mai ușor bazele propriului atelier de prelucrare a metalelor.

Iată care sunt principalele scule electrice de care trebuie să dispună orice atelier de prelucrare a metalului!

  1. Mașina de șanfrenat

Mașina de șanfrenat face parte din utilajele destinate prelucrării metalului datorită capacității ei de a tăia oblic muchiile părților metalice, în procesul de pregătire pentru o sudare mai ușoară.  Ele se împart în două categorii în funcție de ce ai de șanfrenat: mașini de șanfrenat țevi și mașini de sanfrenat table. Găsești astfel de masini de sanfrenat tevi si table metalice pe internet, pe site-uri ca Vigra.ro. 

  1. Polizorul

Această ustensilă este extrem de folosită de către meseriași pentru a prelucra prin așchiere diferite bucăți metalice imediat după procesul de tăiere, pentru a le pregăti de sudare sau prelucrare. La fel ca mașinile de șanfrenat, și polizoarele de pe piață se găsesc în diferite variante, în funcție de operațiunile de polizare: polizor unghiular, polizor drept și polizor de banc. 

  1. Aparatul de sudură

Aparatul de sudură este unul dintre cele mai importante echipamente de care un atelier de confecții metalice ar trebui să dispună. Poți investi într-un invertor MM! sau un dispozitiv de sudat cu sârmă Mig-Mag. Ambele variante sunt extrem de utile și pot da un randament bun. Ambele dispozitive sunt destul de ușor de folosit și te pot ajuta să sudezi într-un proces semi-automat extrem de multe variante de metal. 

  1. Bomfaierul

Bomfaierul este un fierăstrău manual care te poate ajuta să tai anumite metale, cu densități mici. Ar fi indicat să apelezi la un bomfaier bun, care să nu se defecteze des și care să dea un randament mediu spre maxim. 

În concluzie, un atelier de prelucrare a metalului bine echipat ar trebui să aibă în dotare o mașină de șanfrenat, un polizor unghiular, un aparat de sudură și un bomfaier pentru ca tu să ai un randament bun în noua ta pasiune.

sursa foto: unsplash.com

Te-ar putea interesa