Când e bine să schimbi instalațiile din casă și cum le alegi pe cele noi

de WTA.ro

Vrei să te bucuri de siguranță și confort acasă, de aceea ai nevoie ca toate instalațiile din locuință să funcționeze la parametri optimi. Îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre alegerea, întreținerea și schimbarea instalațiilor din locuință.

Schimbarea instalațiilor – reguli și recomandări

Notează data montajului pentru fiecare tip de instalație din casă. Realizează o listă cu planificarea reviziilor, durata de garanție și recomandările pentru schimbarea unor componente. 

Instalațiile sanitare cuprind conductele și țevile din locuință, circuitele de apă, sistemele de încălzire și cele de canalizare. Apelează la specialiști pentru fiecare dintre aceste echipamente tehnice și solicită documente de conformitate, certificate de garanție și servicii de mentenanță. După montarea instalațiilor din casă, planifică inspecțiile anuale și respectă cerințele de înlocuire a pieselor uzate sau ieșite din perioada de valabilitate.

După 5-10 ani de utilizare, în funcție de specificul instalației, este necesară schimbarea ei. Acest proiect trebuie realizat de firme autorizate, cu aprobarea furnizorilor de utilități și avizul instituțiilor de control. 

Reține că proiectarea, executarea și verificarea instalațiilor electrice trebuie realizată doar de firme atestate. Pentru centrale termice este necesară autorizație ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat).

Cum alegi instalațiile noi pentru locuința ta

Cele mai citite articole

Când te afli în situația să alegi instalații noi pentru casa ta, studiază cu atenție condițiile menționate anterior. Astfel o să știi cu ce firme să colaborezi și ce trebuie să cumperi pentru revizii și înlocuiri de instalații sanitare, instalații electrice, sisteme de încălzire, aparate de climatizare ș.a. 

Accesează magazine online cu echipamente pentru instalații termice, sisteme de ventilație, unități frigorifice, sisteme electrice, instalații sanitare. Caută în magazinele de articole tehnice, bricolaj, home & deco articole de care ai nevoie pentru cablări, retușuri, finisaje, lucrări de consolidare.

Utilizează tehnologii de ultimă generație și materiale adecvate (cupru, fontă ductilă, oțel, polietilenă ș.a.), ca să asiguri funcționalitatea proiectelor executate. Respectă toate recomandările firmelor de specialitate și achiziționează echipamente de calitate, pentru că este vorba despre siguranța casei tale și despre confortul de care ai nevoie în locuință.

Schimbarea instalațiilor din casă reprezintă un proiect complex, dar nu este cazul să te îngrijorezi din cauza banilor. Folosește cardul de cumpărături CardAvantaj, ca să faci cumpărături în rate de la Romstal, fără dobândă*, pentru achiziționarea de centrale termice, calorifere, boilere, produse pentru instalații (pompe, țevi, racorduri, robineți, garnituri) și articole sanitare (baterii, chiuvete, toalete și căzi).  Beneficiezi de rate avantajoase și promoții în rețeaua de magazine partenere.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa