Top 10 filme de groază cu mașini

de WTA.ro

Mașinile pot fi uneori protagonistele unor povești înfricoșătoare, transformându-se din simple vehicule în obiecte de teroare. De-a lungul timpului, filmele de groază au folosit mașinile ca elemente centrale pentru a crea atmosferă tensionată și pentru a îngrozi publicul. Fie că sunt posedate, controlate de forțe supranaturale sau conduse de ucigași psihopați, aceste mașini demonstrează că și cele mai obișnuite obiecte pot deveni surse de coșmaruri.

Sunt tot mai multe persoane pasionate de mașini care s-au inspirat chiar din filmele de groaza atunci când și-au ales vehiculul preferat. Apoi, de cele mai multe ori au apelat la firmele rent a car pentru a le testa. Dacă ai o astfel de mașină pe listă, poți încerca la firma de închirieri auto Brașov pentru a vedea dacă au modelul dorit pentru câteva zile în care să descoperi dacă mașina ți se potrivește sau nu.

1. Christine (1983)

Regizor: John Carpenter
Bazat pe: Romanul omonim de Stephen King
Rezumat: Christine este o mașină Plymouth Fury din 1958 posedată de o forță malefică. Proprietarul ei, un adolescent pe nume Arnie, dezvoltă o legătură obsesivă cu mașina, care începe să manifeste comportamente violente și letale. Pe măsură ce relația lui Arnie cu Christine devine din ce în ce mai toxică, prietenii lui încearcă să-l salveze de influența malefică a mașinii.

2. The Car (1977)

Regizor: Elliot Silverstein
Rezumat: Într-un oraș mic și izolat, o mașină neagră misterioasă începe să terorizeze locuitorii, provocând accidente mortale. Mașina pare a fi condusă de o forță supranaturală, iar șeriful Wade Parent trebuie să găsească o modalitate de a opri vehiculul ucigaș înainte ca acesta să facă și mai multe victime.

3. Duel (1971)

Regizor: Steven Spielberg
Rezumat: David Mann, un om de afaceri, este urmărit de un camion cisternă misterios și amenințător pe o autostradă pustie. Pe măsură ce încercările sale de a scăpa devin din ce în ce mai disperate, duelul psihologic și fizic dintre David și șoferul nevăzut al camionului devine tot mai intens și periculos.

4. Maximum Overdrive (1986)

Regizor: Stephen King
Bazat pe: Povestirea „Trucks” de Stephen King
Rezumat: După ce un cometa trece pe lângă Pământ, mașinile și alte dispozitive mecanice încep să capete viață și să atace oamenii. Un grup de supraviețuitori se adăpostește într-o stație de benzină și încearcă să găsească o modalitate de a supraviețui asediului vehiculelor malefice.

5. Death Proof (2007)

Cele mai citite articole

Regizor: Quentin Tarantino
Rezumat: Cascadorul Mike este un psihopat care folosește mașina sa „proof of death” pentru a ucide femei tinere în accidente simulate. Filmul urmărește două grupuri de femei care devin ținta lui Mike, dar care decid să riposteze și să-l oprească definitiv.

6. Rubber (2010)

Regizor: Quentin Dupieux
Rezumat: Robert este un pneu de mașină înzestrat cu puteri telekinetice care îi permit să provoace explozii. El pornește într-o călătorie prin deșert, ucigând orice întâlnește în cale. Filmul este o satiră a genului horror, explorând absurdul și ridicolul prin intermediul unei premise neobișnuite.

7. The Hitcher (1986)

Regizor: Robert Harmon
Rezumat: Jim Halsey, un tânăr care traversează țara cu mașina, ia un autostopist misterios pe nume John Ryder. Curând, Jim descoperă că Ryder este un criminal psihopat care îl implică într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica, lăsând în urma sa o serie de crime brutale.

8. Roadgames (1981)

Regizor: Richard Franklin
Rezumat: Pat Quid, un șofer de camion, și autostopista pe care o ia la bord, Pamela, devin suspicioși cu privire la un alt șofer de camion care pare să fie implicat în dispariția mai multor femei tinere. Cei doi încep să urmărească camionul suspect, încercând să descopere adevărul și să oprească criminalul. Roadgames este un film care te va ține cu sufletul la gură.

9. Joy Ride (2001)

Regizor: John Dahl
Rezumat: Trei tineri prieteni, Lewis, Fuller și Venna, fac o farsă la un camionagiu folosind un radio CB. Însă gluma lor nevinovată se transformă într-un coșmar când camionagiul, cunoscut sub pseudonimul „Rusty Nail,” începe să-i urmărească și să-i terorizeze, căutând răzbunare.

10. Crash (1996)

Regizor: David Cronenberg
Bazat pe: Romanul omonim de J.G. Ballard
Rezumat: Filmul explorează lumea fetisurilor auto-erotice ale unui grup de oameni care sunt atrași de accidentele de mașină. Protagonistul, James Ballard, este atras într-un univers periculos și bizar unde accidentele devin un mod de viață și de exprimare sexuală. Deși nu este un horror convențional, „Crash” oferă o viziune înfricoșătoare asupra psihicului uman și a obsesiei periculoase.

Filmele de groază cu mașini aduc un plus de adrenalină și teroare, transformând vehiculele din simple mijloace de transport în simboluri ale fricii și pericolului. Fie că este vorba de mașini posedate, șoferi psihopați sau vehicule controlate de forțe supranaturale, aceste filme demonstrează că și cele mai familiare obiecte pot deveni înfricoșătoare în mâinile potrivite. Alege oricare dintre aceste filme pentru o doză garantată de suspans și groază.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa