Cabina de duș – este o metodă eficientă de a optimiza spațiul din baie?

de WTA.ro

Băile de mici dimensiuni au nevoie de soluții creative de design. În general, situația este des întâlnită la blocuri, unde majoritatea băilor nu doar că au mici dimensiuni, ci mai există și cazuri în care seamănă foarte mult cu un dreptunghi – lungi și înguste.

Totuși, sunt multe persoane care visează la montajul unei căzi într-o baie de dimensiuni reduse. Specialiștii în design sunt de părere că avantajul principal al cabinei de duș este spațiul. Astfel, alegând o cabină de duș pentru o baie de dimensiuni reduse va crea impresia că spațiul nu este foarte încărcat.

În mod evident, odată cu scumpirile la energie, mai trebuie să facem referire la un alt avantaj – consumul redus de resurse, în special de apă caldă și rece. Astfel, pentru un duș rapid, fierbinte, cantitatea de apă folosită este și de 10 ori mai mică. De asemenea, merită menționat și faptul că o cabină de duș se curăță mult mai rapid decât o cadă.

Din ce este compusă cabina de duș?

Modelele actuale de cabine de duș au mai multe componente, de la șinele de rulare, profile pentru perete și balamale, până la uși și garnituri pentru uși. Cel mai adesea, materialele folosite în construcție sunt acrilul sau metal cromat; în ceea ce privește pereții cabinei, aceștia pot fi confecționați din PVC sau sticlă. 

Totuși, într-o baie pot fi montate mai multe tipuri de cabine de duș, printre care:

  • Cabina de duș cu perete fix – se montează de perete, într-un colț al încăperii de baie;
  • Cabina de duș de tipul walk-in – are un singur perete de sticlă, pentru a preveni apa să ajungă în toată baia;
  • Cabina de duș de nișă – are o formă dreptunghiulară, fiind înconjurată de trei pereți și prevăzută cu o ușă;
  • Cabina de duș în fața zidului – aceasta este prevăzută cu un perete sau cu trei.

Te-ai decis să cumperi o cabină de duș? Iată ce trebuie să iei în calcul

Cele mai citite articole

După ce ai analizat oferta magazinelor de bricolaj și a site-ului Sanotechnik trebuie să știi că cea mai bună alegere înseamnă să acorzi atenție acestor criterii:

Dimensiunea

Cel mai adesea, persoanele aleg o cabină de duș în locul căzii de baie din lipsa spațiului. Înainte de a merge la cumpărături este foarte important să măsori dimensiunile băii, inclusiv a zonei unde urmează să fie montată cabina. Nu ar strica să ții seama nici de vârsta sau de statura celor care vor folosi dușul, astfel încât fiecare persoană să se bucure de confort.

Materialul

Aici ne referim atât la materialul din care sunt create panourile din sticlă, precum și la cel folosit pentru cădiță. Modelele ieftine au geamuri din plexiglass, ușor de montat, dar nu atât de sigure. O bună variantă este sticla securizată, la care grosimea geamului pornește de la 3 milimetri și poate ajunge până la 8 milimetri. 

În ceea ce privește materialul cădiței, modelele simple și ieftine sunt create din acril sau plastic. Dacă vrei o cabină de duș elegantă, cele mai bune opțiuni de cădițe sunt cele create din ceramică sau compozit.

Etanșeitatea

Indiferent de modelul pentru care ai optat este foarte important ca apa să nu treacă de panourile acesteia. Și sistemul de închidere al ușii trebuie să fie perfect etanș, indiferent dacă ai optat pentru un model cu uși batante sau glisante.

Rapiditatea curățării

Cabina de duș este mult mai expusă la depunerile de săpun și de calcar. Acestea trebuie curățate frecvent, pentru a nu afecta calitatea materialului din care este fabricată cabina de duș. Oțetul sau bicarbonatul de sodiu alimentar se dovedesc a fi cele mai la îndemână produse pentru curățarea pereților din sticlă. Și alcoolul menajer poate fi folosit pentru a îndepărta eficient calcarul, fără a ataca materialul. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa