Pentru ca o canitate oarecare de apa sa fie considerata potabila, ea trebuie sa indeplineasca anumite conditii, precum lipsa microorganismelor, a parazitilor si a substantelor care reprezinta un pericol atunci cand sunt prezente intr-o cantitate mai mare. Ea trebuie sa intruneasca si cerintele minime prevazute in lege cu privire la parametrii biologici, chimici si indicatori.
Una din problemele cu care se confrunta multi oameni, in mod deosebit cei care locuiesc la casa si folosesc fantana din curte pentru a bea apa, este existenta fierului si a manganului in compozitia ei. Chiar daca nu exista o legatura concreta intre fier si efectele negative asupra sanatatii, in cantitati mari poate fi otravitor.
Ce poti face pentru a elimina fierul si manganul din apa?
Prezenta fierului se recunoaste dupa gustul metalic si mirosul neplacut. In unele cazuri, se poate vorbi si de un aspect galben-rosiatic. Apa care contine astfel de poluanti nu are potentialul doar sa puna in pericol starea de sanatate a unei persoane, ci si sa provoace daune instalatiilor sanitare, centralelor termice si diverselor electrocasnice.
De-a lungul timpului, oamenii au folosit diverse metode pentru a elimina poluantii din apa, doar ca cele clasice vin cu un set de dezavantaje: cei care folosesc metoda aerisirii apei, vor avea nevoie de un spatiu destul de mare. Cea mai eficienta metoda pentru eliminarea fierului si manganului din apa este utilizarea unor sisteme special create in acest scop.
Care sunt beneficiile pe care le va aduce un sistem de eliminare a fierului si manganului?
Nu doar ca oamenii care apeleaza la acest tip de dispozitive vor putea sa bea din nou apa potabila, dar vor prelungi, totodata, viata electrocasnicelor si a altor echipamente din casa, care s-ar fi deteriorat in mod normal din cauza poluantilor. Mai mult decat atat, apa isi va pierde gustul metalic.
In cele din urma, apa potabila este foarte importanta pentru sanatatea organismului unei persoane, asa ca cei care traiesc la casa si au obisnuinta sa bea din fantana, trebuie sa se asigure ca nu exista o cantitate mare de poluanti in compozitia ei.