”Când corpul spune nu” de Gabor Mate este acum la Librex.ro

de WTA.ro

Cartea ”Când corpul spune nu” scrisă de Gabor Mate reprezintă un întreg studiu, aprofundat care relevă informații utile despre stres și influența pe care o are acesta asupra sănătății fizice, dar și psihice. Se pare că stresul este un factor care declanșează multe boli, dar acesta nu este văzut de populație ca un pericol, întrucât se manifestă inconștient.

O astfel de afecțiune o poți vindeca doar din interior spre exterior și nu este deloc simplu, întrucât unele convingeri pe care le-ai adoptat de mic copil, vor trebui schimbate. Există totuși o mulțime de modalități de vindecare, fie medicină energetică, tehnici diverse care fac legătura între minte și corp, yoga, psihoterapie și altele, dar un om va fi cu adevărat vindecat atunci când va fi stăpân pe alegerile lui, liber și liniștit.

Astfel că această carte pune accent pe faptul că oamenii sunt predispuși dorinței de a se simți liberi, au chiar o capacitate înnăscută pentru libertate și de aceea trebuie să te eliberezi pentru a putea vindeca această boală. Nu există persoane care să nu avut acest episod de stres în viața lor, fie că a fost provocat de factori exteriori, fie că acești factori au fost interiori. Cel mai recent exemplu și cel mai bun este boala secolului XXI, care a fost un factor de stres pentru mulți oameni din diverse motive. Fie că și-au pierdut jobul, fie că afacerea le-a fost în pericol sau mai grav au fost afectați de boală sau au pierdut pe cineva drag din cauza acestei boli.

În sfârșit vei descoperi în această carte cauzele stresului, pentru că Gabor Mate a făcut studii amănunțite asupra acestei teme, a abordat cât mai mulți oameni pentru a pune împreună poveștile acestora și pentru a le compara, în ideea de a obține răspunsul cauzelor stresului. Autorul a identificat consecințele imediate, uneori chiar ignorate ale stresului de zi cu zi. Cartea aceasta este tratamentul miraculos, modalitatea prin care te poți elibera de această cumplită afecțiune.

Cele mai citite articole

În privința înțelegerii cărții nu trebuie să îți faci vreo problemă, stilul clar și concis pe care îl abordează Mate în carte determină înțelegerea acestei cărți de către oricine.

Un exemplu din carte care te va face să înțelegi cât de mult te poate afecta stresul se referă la cancerul pulmonar. În mod sigur, ai auzit că fumatul este cauza principală care determină apariția cancerului. Trebuie să afli că fumatul nu are puterea de a determina apariția cancerului la plămâni, ci doar în combinație cu un factor precum stresul are puterea de a cauza boala. Trebuie să gândești logic, dacă fumatul ar fi cauza aparitiei cancerului pulmonar, ar trebui în mod automat ca fiecare fumător să se îmbolnăvească, însă acest lucru nu se întâmplă.

O cauză a stresului este și faptul că nu îți exprimi emoțiile în mod liber, că le ascunzi sau că ți-e teamă să le expui. Astfel că studiile au arătat de asemenea, că genul acesta de pacienți care sunt și fumători, sunt expuși la apariția cancerului pulmonar.

Nu ar trebui să ratezi această carte, indiferent dacă te simți sau nu stăpân pe emoțiile tale și consideri că nu ești înconjurat de factori de stres, este posibil ca nici măcar să nu realizezi cât ești de stresat. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa