Cat de eficienta este folosirea aparatului ortodontic pentru copii?

de WTA.ro

Aparatul ortodontic capata un rol esential in ceea ce priveste corectarea structurii dentare la nivelul masticatiei, al muscaturii, dar si al vorbirii. Folosirea tratamentului ortodontic de indreptare a dintilor este un proces important mai ales in cazul copiilor, pentru a se bucura de dinti frumosi, puternici si sanatosi.

Astfel, parintii care isi doresc sa aiba grija de structura dentara a copiilor lor, trebuie sa se prezinte regulat la cabinetul stomatologic si, in cazul in care este nevoie, sa recurga la aplicarea unui aparat ortodontic care sa amelioreze cu succes imperfectiunile dentare. Medicii dentisti vor oferi toate indicatiile si sfaturile necesare cu privire la masura de aplicare a dispozitivului stomatologic.

3 motive pentru care copiii au nevoie de un aparat ortodontic

1. Corectarea pozitiei dintilor in radacina

Este esential ca fiecare copil sa aiba dintii drepti inca de la o varsta frageda, astfel incat sa se poata bucura de o dantura puternica si sanatoasa. Aparatul ortodontic are rolul de a ghida toti dintii catre o pozitie dreapta si corecta in structura osoasa. De asemenea, contribuie semnificativ si la procesul de aliniere adecvata a dintilor.

2. Muscatura este uniforma

Cele mai citite articole

In momentul in care dintii sunt strambi, exista si posibilitatea ca muscatura sa fie asimetrica, in care presiunea mestecarii este resimtita mai mult si mai puternic de unii dinti, in timp ce altii contribuie prea putin la procesul de masticatie. Astfel, aplicarea aparatului ortodontic la timp ofera posibilitatea imbunatatirii structurii dentare si, implicit, muscatura devine uniforma.

3. Evitarea tratamentelor dentare costisitoare

In timp, dintii strambi pot dezvolta o multime de afectiuni pentru care vor fi necesare interventii stomatologice costisitoare. Parintii trebuie sa aiba in vedere aplicarea aparatului ortodontic de la o varsta frageda, pentru a nu-i permite niciunei astfel de probleme sa apara. Riscul de carii este redus la minimum, procesul de curatare si intretinere este unul simplist, iar sansele manifestarii traumatismelor dentare sunt diminuate semnificativ.

Prin urmare, copiii care beneficiaza de un aparat ortodontic de la o varsta frageda, se vor putea bucura de o structura dentara sanatoasa si puternica in fata oricarei incercari.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa