Ce activități vei introduce în programul copilului tău anul viitor? Top 5 idei care vor contribui la dezvoltarea sa armonioasă!

de WTA.ro

Dezvoltarea armonioasă a unui copil depinde de mulți factori care trebuie îndepliniți încă de la vârste fragede pentru ca acesta să fie modelat într-un viitor adult responsabil. Copilul trebuie pus, treptat, în funcție de vârstă. în situații cu un grad de stres specific momentului din viață în care se află și, în același timp, să i se ofere libertatea de a greși, de a conștientiza greșeala și de a o repara, bineînțeles sub supravegherea, îndrumarea și atenția părinților. Mediul în care crește, implicarea părinților, activitățile cât mai diverse vor contribui la construirea unui adult încrezător, responsabil, muncitor și respectuos.

Fă cele mai bune decizii pentru copilul tău

Este normal să îți dorești să îi oferi copilului tău tot ceea ce cere și să încerci să îi oferi o viață cât mai liniștită, lipsită de stres și responsabilități. Poate ești de părere că va veni ziua în care va trebui să se lovească de acestea, iar tu, până atunci, ți-ai propus să îl protejezi, dar această atitudine nu este una benefică, ci dimpotrivă, se poate dovedi nocivă pentru copil. Trebuie să îl pui în diferite situații care să îl scoată din zona de confort, să îi permiți să încerce și să greșească, doar așa poate învăța și evolua.

            1. Obișnuiește-l să facă sport

Mișcarea este o componentă importantă pentru o viață cât mai echilibrată și sănătoasă, iar cel mai indicat ar fi să îl obișnuiești pe copilul tău cu un program care să includă și sportul. Poți începe cu înot, dansuri, sporturi de autoapărare, orice activitate care va contribui la o dezvoltare fizică frumoasă a sa, dar care îi va oferi și un plus de încredere pe viitor.

            2. Învață-l limbi străine

Cunoașterea limbilor străine a devenit, în zilele noastre o necesitate. Engleza este o limbă cunoscută și folosită de oameni care locuiesc în diferite zone ale lumii pentru a putea comunica unii cu alții, fiind, așadar obligatorie. Chiar dacă aceasta se studiază  la școală, îți poți ajuta copilul să învețe mai repede printr-un curs de engleză pentru copii de pe englezacopii.ro unde metodele folosite sunt concentrate pe capacitățile și nivelul copilului, atenția fiind centrată pe acesta sau pe o grup mic. Engleza, împreună cu o altă limbă străină, îl vor ajuta pe copilul tău să-și găsească mult mai ușor un loc de muncă atunci când va deveni adult.

Cele mai citite articole

3. Obișnuiește-l să citească

Cititul este foarte important pentru dezvoltarea gândirii copilului tău, pentru concentrarea, memoria și creativitatea sa. Poți citi alături de el seara înainte de culcare, iar această activitate se poate transforma ulterior într-o rutină care se va dovedi mai mult decât folositoare.

4. Învață-l să gătească

            Mâncarea gătită va fi întotdeauna o variantă mai bună decât fast food-urile, iar gătitul poate deveni o modalitate de relaxare și de exprimare. Îi va fi util copilului tău să știe să-și pregătească preparatele preferate și, când va ajunge la vârsta potrivită, își va impresiona prietenii cu calitățile sale.

            5. Obișnuiește-l să fie ordonat

Un loc ordonat, o cameră, o locuință, sarcinile îndeplinite într-un mod organizat vor duce întotdeauna la ordine în viață. Nu toți au această calitate, de a menține lucrurile în ordine, dar cei care au deprins acest obicei pot ajunge mai rapid către succes.

Așadar. alege să contribui, prin decizii mici și treptate, la modelarea copilului tău într-un viitor om încrezător în propriile puteri și pregătit pentru orice încercare din viață!

              Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa