In ultimii ani, oamenii cauta solutii prin care isi pot suplimenta veniturile, in mod legal si cu un efort cat mai mic. O solutie aleasa de foarte multi dintre cei care nu isi permit un al doilea job este reprezentata de investitiile la bursa, aceasta activitate devenind tot mai populara si in randul romanilor.
Pentru a deveni un investitor sunt necesare insa anumite cunostinte, astfel incat sumele stabilite pentru a fi investite, chiar daca sunt mici initial, sa devina motorul pentru a genera castiguri. Astfel, dezvoltandu-si cunostintele si experimentand, cei care au ales aceasta solutie au posibilitatea de a deveni independenti din punct de vedere financiar.
Acestia trebuie insa sa detina anumite abilitati si, apoi, cunostinte pe care le pot obtine prin intermediul unor cursuri de specialitate. O platforma care pune la dispozitia oamenilor cursuri de specializate in trading, pentru orice nivel – de la custom si basic pana la expert si chiar mai mult – este Vestor.
Care sunt abilitatile necesare unui investitor la bursa?
Actiunea de a investi la bursa este una riscanta, mai ales daca nu exista o baza teoretica pentru a cunoaste instrumentele specifice si cum functioneaza aceasta piata de trading. Prin urmare, un investitor la bursa trebuie sa detina cel putin cunostinte minime despre economie, juridic, dar si cunostinte de business si contabilitate.
De asemenea, a fi la curent atat cu istoria sectorului financiar, cat si cu tendintele actuale din sectorul investitiilor, este o alta abilitate care are rolul de a fi de ajutor in dezvoltarea unei cariere ca si trader.
Un alt aspect care contribuie la desfasurarea corecta si eficienta a investitiilor pe bursa si chiar la obtinerea de castiguri este realizarea unui plan si stabilirea unei strategii de investitii. Acestea sunt utile atat unui investitor incepator, cat si unuia experimentat, care nu doreste sa riste.
Toate acestea pot fi invatate in cadrul unor cursuri de specialitate, sustinute de traderi cu experienta, care pot oferi cursantilor lor atat baza teoretica, dar mai ales exemple proprii si reale, ajutandu-i astfel sa inteleaga mai bine si mai usor modul in care functioneaza sectorul bursier.