Când ai un plan bine stabilit și cauți obiecte specifice, cumpărăturile online te pot ajuta să obții exact ceea ce îți dorești, fără să fii atras de alte produse. De exemplu, dacă ai nevoie de accesorii s9, nu trebuie decât să tastezi acest lucru pe un site online, iar rezultatele vor avea legătură doar cu obiectele care te interesează pe tine. În schimb, într-un magazin fizic, privirea îți poate fi distrasă de multe alte produse aflate pe rafturile sale.
Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva ponturi care ți-ar putea fi de folos atunci când faci shopping online:
1. Cumpărăturile online sunt mai profitabile în anumite zile ale anului
Prețurile și reducerile variază pe parcursul unui an. Potrivit Lifehacker.com, șansele să găsești reduceri semnificative sunt mai mari în lunile noiembrie și ianuarie, precum și în zilele de marți și joi. Luna martie este cea mai nepotrivită perioadă pentru a face cumpărături online.
2. Există site-uri care introduc taxe suplimentare
Oricât de importante ar fi reducerile și indiferent cât de mulți bani ai crede că economisești, dacă nu ești atent la toate taxele ce ți se adăugă până la finalizarea comenzii, există șanse mari să nu obții cumpărături profitabile. Multe magazine online adaugă spre finalul comenzii taxe, precum cele pentru curier ori pentru împachetarea coletului. Așadar, este important să acorzi o atenție deosebită costului final al coșului de cumpărături.
3. Recenziile sunt importante când cumperi online
Recenziile despre produsele care se vând în mediul online pot fi foarte utile. Citirea lor te poate ajuta să înțelegi dacă produsul pe care vrei să îl achiziționezi arată în realitate ca în fotografiile de pe site-ul de prezentare, dar și cât de durabil este. Dacă sunt mai multe recenzii negative despre un produs, ar fi bine să te reorientezi, pentru că șansele ca acele comentarii să fie pertinente sunt foarte mari. Totodată, este important ca, la rândul tău, să scrii recenzii produselor pe care le achiziționezi și le folosești constant, astfel încât să îi ajuți pe ceilalți cumpărători din mediul online să facă cea mai bună alegere.
4. Produsele din mediul online pot avea prețuri diferite pe site-uri competitoare
Un avantaj al shoppingului online este că poți face comparații între prețurile aceluiași produs care se vinde pe site-uri diferite. Există și aplicații care pot face acest lucru pentru tine, iar astfel cumpărăturile în mediul online devin mai accesibile și mai profitabile. Poți alege produsul pe care ți-l dorești de pe site-ul cu cea mai bună ofertă. Și totul este la doar un click distanță.
5. Transportul gratuit contribuie la creșterea cantității cumpărate
Majoritatea magazinelor online oferă transport gratuit la achiziționarea unor produse în valoare de o anumită sumă de bani. Aceasta este o strategie menită să-i determine pe oameni să cumpere mai mult decât intenționau inițial. O cercetare realizată de The Yankee Group a arătat că aproape jumătate dintre cei care au cumpărat în mediul online au depășit suma stabilită inițial pentru shopping, impulsionați fiind de promisiunea transportului gratuit.
6. Protecția datelor personale este esențială
Atunci când faci cumpărături dintr-un magazin online oferi informații esențiale, precum numărul cardul de pe care efectuezi tranzacția, motiv pentru care este important să te asiguri că site-ul pe care te afli este unul de încredere. Paginile de internet care încep cu „https://“ sunt mai sigure decât cele care încep cu „http://“, susțin specialiștii în securitate cibernetică.
(P) Material realizat cu sprijinul mobiup.ro
Sursă foto: gpointstudio/ Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Citește și…
Citeste mai mult pe aici