Ce este apa Kangen, de ce să-ți cumperi propriul ionizator de apă și cum îți schimbă complet viața

de WTA.ro

Ce este apa Kangen, de ce să-ți cumperi propriul ionizator de apă și cum îți schimbă complet viața

Apa este un element primordial pentru om și pentru natură, iar ea stă la baza a tot ceea ce este viu. Corpul uman este alcătuit din aproximativ 75% apă și are nevoie permanentă de hidratare cu apă potabilă pentru a-și menține acest procent.

Pentru a te menține hidratat este recomandat să consumi zilnic apă iar cantitatea optimă o poți determina în funcție de greutatea ta corporală și stilul tău de viață. Este recomandată o cantitate de 30 ml/kg corp/zi pentru băut, dar nu trebuie să uiți că hidratarea externă este la fel de importantă, tenul, pielea corpului și părul tău au nevoie de apă pentru a se menține sănătoase și frumoase.

Apa pe care o consumi este responsabilă de transportarea substanțelor nutritive și a oxigenului în celule, ajută digestia, elimină toxinele, ajută la scăderea sau menținerea greutății corporale și are multe alte roluri importante pentru sănătatea ta.

Apa dulce – o resursă epuizabilă pe care suntem datori să o folosim cât mai eficient și sănătos – Bea apă Kangen!

Știai că însuși elementul care ne ține în viață este epuizabil? Apa acoperă cca 70% din suprafața planetei noastre și este ușor să te gândești că va fi întotdeauna prezentă și chiar abundentă. Cu toate acestea, apa dulce – cea pe care o bem, cu care ne spălăm, ne irigăm câmpurile – este incredibil de rară. Doar 2% din apa din lume este apă dulce, iar două treimi din aceasta sunt blocate în ghețari sau nu sunt disponibili pentru nevoile noastre.

Drept urmare, aproximativ 1,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu au acces la apă, iar un număr total de 2,7 miliarde consideră că apa este puțină. Salubrizarea inadecvată este, de asemenea, o problemă pentru 2,4 miliarde de persoane care sunt expuse la boli, cum ar fi holera și febra tifoidă, dar și alte boli transmise de apă. Două milioane de oameni, în mare parte copii, mor în fiecare an din cauza bolilor diareice.

Multe dintre sistemele de apă care mențin ecosistemele înfloritoare și alimentează o populație umană în creștere au devenit stresate și suprasolicitate. Râurile, lacurile și acviferele se usucă sau devin prea poluate pentru a fi folosite. Peste jumătate din zonele umede ale lumii au dispărut. Agricultura consumă mai multă apă decât orice altă sursă și risipește o mare parte din asta prin ineficiențe. Schimbările climatice modifică modelele de vreme și apă din întreaga lume, provocând deficiențe și secete în unele zone și inundații în altele.

În ritmul actual de consum, această situație se va agrava. Până în 2025, două treimi din populația lumii s-ar putea confrunta cu deficiențe de apă, iar ecosistemele din întreaga lume vor suferi și mai mult.

Despre apa de la robinetul de acasă și de să o transformi în apă Kangen

Apa potabilă de la robinetul de acasă este apă din rețeaua publică ce alimentează gospodăriile din întregul oraș. Ea vine dintr-o stație de epurare sau alt centru de acest fel unde este curățată, filtrată și tratată cu diferite substanțe pentru a elimina factorii nocivi  care persistă în compoziția apei.

Apa ajunge astfel la robinetul tău de acasă cu titlul de apă potabilă și este folosită pentru uzul casnic, pentru băut și pentru gătit, dar adevărul este că această apă este departe de a fi gata de folosit. Deși a fost filtrată parțial de impuritățile mari, de nisip, rugină, nămol și alte asemenea reziduuri, totuși, pentru că este tratată cu clor dar și pentru că adună de pe rețeaua de distribuție împurități și sedimente, este necesar ca apa să fie curățată suplimentar chiar înainte de a ajunge în paharul tău.

Apa de la robinet nu are aceeași calitate și compoziție peste tot. Fiecare oraș are un furnizor de apă potabilă care folosește procedee ușor diferite sau substanțe de curățare diferite.

Vestea bună este însă că există această tehnologie de curățare și îmbunătățire a apei de la robinet. Apa de la robinet se poate transforma în apă potabilă curată, ionizată, antioxidantă, alcalină și cu adevărat hidratantă cu ajutorul ionizatoarelor de apă Kangen.

Ce este de fapt apa Kangen și de ce este ea sănătoasă pentru organism?

Apa Kangen este o apă cunoscută deja de milioane de utilizatori în lume și este produsă în casa oricui deține un dispozitiv special cu marca producătorului japonez, Enagic. Aceste dispozitive, cunoscute și folosite de mulți ani în Japonia, au ajuns și în Europa și sunt privite ca fiind “tehnologia viitorului din toate bucătăriile” (fie ele casnice sau pentru birou) și sunt capabile să îți transforme apa obișnuită de la robinet în apă superioară, cu calități pe care nu le vei găsi la alte surse din lumea modernă, ci doar la câteva izvoare din lume

Pe lângă faptul că este o apă curată și proaspătă, apa Kangen are o serie notabilă de proprietăți benefice pentru organismul uman:

– are puterea de a reduce efectele oxidării asupra celulelor,

– capacitate de a hidrata de 68 de ori mai rapid decât apele obișnuite

– proprietatea de a reduce aciditatea des indusă în corp de stilul de viață modern, datorită alcalinității sale.

Ce este cu adevărat interesant este faptul că apa Kangen este obținută din apa de la robinet. Dispozitivul care o produce se numește ionizator și se conectează la orice sursa de apă potabilă pe care o ai în casă, la o sursă de curent electric, și astfel transformă în preț de secunde, apa obișnuită în apă ionizată și alcalină delicioasă, dar mai ales sănătoasă.

Ionizatoarele de apă Kangen produc în total, 5 tipuri de apă cu 7 valori diferite de pH și au aplicații diferite și proprietăți importante.

Apa – așa cum nu știai că poate fi:

Apă bogată în hidrogen

Apa bogată în hidrogen are o concentrație mare de hidrogen molecular (H2) care acționează ca un puternic antioxidant. El are loc să se difuzeze rapid în membranele celulare – fiind cea mai mică moleculă cunoscută în Univers – și poate reduce radicalii liberi, suprimând stresul oxidativ.

Apă cu ORP negativ (potențial de oxido-reducere)

Apa bogată în hidrogen se caracterizează prin prezentarea unui ORP negativ. (de exemplu acest ORP negativ se întâlnește și la fructele sau legumele foarte proaspete care sunt recomandate ca surse de antioxidanți în dieta alimentară)

 • O valoare ORP ridicată (în număr pozitiv) indică faptul că o substanță are un potențial de a induce oxidarea. În termeni generalizați, pentru oameni, un ORP pozitiv este bun pentru exteriorul corpului (curățare și igienizare).
 • O valoare negativă a ORP (un număr negativ) indică faptul că o substanță are un potențial antioxidant și este ideală pentru băut.

 Apă cu efect anti-oxidare

Reacțiile de oxidare din organism sunt produse de radicalii liberi, iar antioxidanții din apa Kangen combat aceste reacții. O sursă constantă de antioxidanți externi ar trebui să facă parte din dieta zilnică, pentru a reduce stresul oxidativ și daunele aferente. 

Apa alcalină

La fel ca în majoritatea lucrurilor în viață, sănătatea începe cu echilibrul. Corpul nostru trebuie să mențină un echilibru al pH-ului sângelui arterial de 7,35 – 7,45, adică care este ușor alcalin, iar cu ajutorul acestui dispozitiv tu îți poți produce singur acasă, cu efort minim, în doar câteva secunde și cu costuri reduse, apa Kangen cu 3 valori de pH-ul, pe care îl alegi potrivit nevoilor tale și ale familiei tale. De reținut că alcalinitatea apei Kangen este obținută prin eliminarea sărurilor acide din apa sursă, și nu prin adaos de minerale alcaline, așa cum sunt obținute majoritatea apelor alcaline îmbuteliate.

De ce să achiziționezi ionizatoare de apă Kangen?

 • Dintre toți producătorii, Enagic este singurul din industrie certificat că produce tehnologie de grad medical.
 • Enagic este singurul producător OEM din industrie. Are propria fabrică de componente și de 30 de ani produce doar echipamente de apă, nu și alte aparate.
 • Procesul tehnologic din fabrică este realizat de angajați cu calificări și cunoștințe profesionale la cel mai înalt nivel.
 • Din 30 de producători, Enagic e singurul care a primit recunoașterea Asociației de Medicină Preventivă pentru Boli Geriatrice din Japonia. Din 2002, este singurul producător recomandat de această asociație.
 • Dintre toți producătorii, are certificări ISO: 9001, 14001 și 13485 pentru controlul calității și managementul mediului.
 • Durata de viață comunicată de producător este de 15 de ani sau mai mult, fiind foarte fiabile.
 • Datorită sistemului unic de curățare semiautomată, calitatea apei va fi ca-n prima zi de fiecare dată când îl vei curăța.
 • Datorită “soluției de intensificare a electrolizei” adăugate, aceste echipamente sunt singurele capabile să producă “apa superacidă” care are putere dezinfectantă, de uz casnic.
 • Datorită modelului de distribuție, producătorul e singurul care îți oferă consultanță înainte și după cumpărare, gratuită, toată viața.

Apa Kangen, soluția naturală pentru longevitate și sănătate

Stilul de viață sănătos, eficiența și tehnologia în bucătărie sunt calea către un viitor cu mai puține probleme și de timp pierdut. După îndelungi cercetări am descoperit cel mai stabil, de încredere, fiabil și cunoscut producător de ionizatoare de apă.

Un ingredient pe care îl folosești la aproape orice tip de mâncare este apa și la fel ca în cazul apei pentru băut, calitatea apei pe care o folosești pentru a curăța alimentele sau în procesul de gătit contează enorm pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Noi am găsit un site care prezintă foarte bine aceste ionizatoare, cu informații corecte despre produse și producător și tot felul de recomandări de utilizare. Se numește GoostoMix și oferă șansa de a achiziționa ionizatoarele la preț de producător plus că  beneficiezi de consultanță gratuită pe viață.

Apa filtrată vs. Apa Kangen, diferențe și beneficii

Cele mai citite articole

Importanța pe care o are calitatea apei de băut și nu numai, a captat atenția oamenilor încă de acum sute de ani. Beneficiile pe care le are consumul de apă curată sau impactul pe care pH-ul apei îl are asupra sănătății oamenilor au constituit subiect de cercetare și studiu pentru ani la rând și continuă să fie.

Astăzi, pentru a te asigura că bei apă curată și sănătoasă ai mai multe variante la dispoziție.

Filtrul de apă, ce facem și pentru ce îl folosim

Filtrele de apă sunt dispozitive speciale, cu diferite dimensiuni și întrebuințări pe care oamenii le folosesc pentru a curăța suplimentar apa. Dacă atunci când apa vine direct de la robinet ea încă mai poate avea urme de reziduuri materiale precum nitrați, nitriți, nisip sau mâl, un filtru de apă curăță aceste urme, fără a modifica într-un fel structura și compoziția apei, fără a adăuga ceva suplimentar în aceasta.

Filtrul de apă este practic primul dispozitiv gândit și construit pentru curățarea apei, iar pornind de la acesta au fost dezvoltate aparate mult mai performante, precum ionizatoarele Enagic.

Apa ionizată Kangen, minunea vieții sănătoase de la producătorul japonez Enagic

Kangen înseamnă „întoarcere la origine” în limba japoneză. Apa Kangen este apa alcalină putenic antioxidantă produsă de ionizatorul de la Enagic. De mai bine de 40 de ani, ionizatoarele de apă Kangen au fost folosite în Japonia pentru a ajuta la refacerea corpului și aducerea lui la starea sa originală, alcalină. Aceste aparate pot transforma apa obișnuită de la robinet în apă potabilă sănătoasă, cu textură fină, alcalină, apă potabilă neutră, acidă, puternic acidă și apă de frumusețe.

Pe lângă faptul că filtrează într-un mod riguros apa, ionizatoarele de apă produse de Enagic modifică pH-ul și structura apei, îi îmbunătățește considerabil gustul și o face mai bogată în minerale, cu ajutorul electrolizei (elimină sărurile acide din apa-sursă, păstrând în apa produsă doar ce este benefic pentru corp).

Tipuri de apă pe care le produc ionizatoarele Kangen

Producătorul japonez Enagic produce ionizatoarele de apă Kangen cu ajutorul tehnologiei de grad medical, iar acest lucru a fost recunoscut în mod oficial chiar de către ministrul sănătății din Japonia.

Tehnologia de ionizare a apei este folosită de zeci de ani în Japonia, țară în care se pune accentul pe prevenție și în 1 din 5 gospodării japoneze vei găsi un ionizator de apă. Ba mai mult, asemenea dispozitive sunt des întâlnite în unele restaurante și chiar în spitale.

Ionizatoare de apă Kangen sunt capabile să producă 5 tipuri diferite de apă:

 1. apă antioxidantă – Kangen : reduce oxidarea, reduce reziduurile acide metabolice, hidratează mai eficient. Kangen o oferă la 3 valori de pH alcalin – între 8,5 și 9,5;
 2. apă de frumusețe – Beauty sau apă pentru ten, păr și diverse întrebuințări în casă  (pH 6,0);
 3. soluție degresantă – Puternic Kangen – fără chimicale  (pH 11,5);
 4. soluție dezinfectantă – Puternic Acidă sau acid Hipocloros – dezinfectant fără chimicale  (pH 2,5),
 5. apă filtrată sau neutră – Clean: curată, proaspătă, nelimitată, pH neutru, pH 7,0.

Apă Kangen alcalină

Apă alcalină Kangen produsă de un dispozitiv Enagic, poate avea 3 valori ale pH-ului și anume 8,5, 9,0 și 9,5. Acest tip de apă este recomandat atât pentru băut, cât și pentru udatul plantelor, gătit și curățat alimente.

Acest tip de apă hidratează la nivel celular, energizează, se recomandă în timpul antrenamentelor și ajută la îmbunătățirea oxigenării creierului.

Este recomandat să folosești apă alcalină Kangen pentru a găti, fiindcă aceasta are capacitatea de a potența gusturile sau să uzi plantele fiindcă facilitează germinarea.

Apă de frumusețe – Beauty

Acest tip de apă are un pH cuprins între 4,5 și 6.0 și este astringentă și hidratantă, iar utilizarea ei pentru îngrijirea pielii și a părului face minuni în mod natural. Poate fi utilizată și pentru lustruirea suprafețelor din casă, în prepararea produselor cosmetice, pentru udatul plantelor și chiar pentru a fierbe mai rapid alimente precum pastele făinoase sau leguminoase, precum fasolea sau năutul.

Apă detergent sau super alcalină – Puternic Kangen

Apa detergent este un degresant BIO – fără chimicale – pe care îl folosești la:

 • ●      curățenie în casă,
 • ●      degresarea blatului de lucru sau plita de bucătărie,
 • ●      degresarea ustensilelor de bucătărie,
 • spălatul geamurilor,
 • curățarea faianței, a gresiei, a vasului de toaletă,
 • ●      eliminarea petelor de pe haine.

Cu apa detergent Kangen poți curăța chimicalele de pe alimente. Înainte de preparare, orice aliment se scufundă pentru 10 minute în apă detergent cu pH 11,5. Elimină pesticidele sau chimicalele și chiar mirosurile din carnea de oaie sau vită.

Apă dezinfectant – Puternic acidă

Acest tip de apă produs de ionizatoarele Enagic are un pH scăzut de 2,5 și are proprietăți puternice de dezinfectat. Deși există multe alte substanțe cu acest pH, puține sunt cele care și pot combate bacterii, microbi și microorganisme în câteva secunde așa cum face apa super acidă produsă de un ionizator Enagic. Acest potențial de dezinfectare se datorează unui aditiv pe care îl folosește tehnologia Enagic, dar numai în momentul producerii acestui tip de apă.

Această apă se folosește doar pentru uz extern și înlocuiește soluțiile clasice de dezinfectare, fiind sigură pentru copii și alimente. Apa dezinfectant se folosește pentru curățenie în casă, dezinfectarea bucătăriei, a blatul de lucru, a ustensilelor, a veselei, a băii, a periuțelor de dinți și a jucăriilor celor mici.

Folosită pe piele sau pe răni, apa puternic acidă oprește sângerarea, dezinfectează pielea, tăieturile, zgârieturile, afte bucale, infecții dentare.

De reținut că: mai există ionizatoare de apă care produc aceste două extreme de pH: 2,5 și 11.5 sau chiar mai sus, însă dispozitivele marca Enagic sunt singurele de uz casnic din industrie, capabile să producă apa super alcalină și super acidă cu proprietăți degresante sau dezinfectante. Acest lucru se datorează unui aditiv patentat de compania Enagic și adăugat în procesul de producție al acestor două ape.

Aditivul folosit este o soluție salină (apă purificată cu sare de bucătărie) și datorită lui, apa Puternic acidă de la Enagic, este Acid Hipocloros, unicul dezinfectant aprobat chiar de FDA în industria alimentară.

Apă filtrată sau neutră – Clean

Apă neutră are pH 7.0, este fitrată și nu conține conservanți, înlocuiește apa îmbuteliată și te scapă de chimicale și particulele de plastic din aceasta.

Este recomandată pentru copii de până la 3 ani și pentru adulți când nu pot bea apa alcalină Kangen. Ea poate fi folosită pentru prepararea laptelui bebelușilor și pentru administrarea tratamentelor medicamentoase fiindcă asigură o dizolvare și o absorbție eficientă a acestora.

Investiția într-un ionizator de apă este o investiție în sănătatea ta

Un ionizator de apă Kangen este o investiție în starea ta de sănătate și a celor dragi ție. Amortizarea acestei investiții este una rapidă, ionizatorul Enagic având o fiabilitate mare și dincolo de acest aspect, amortizarea se realizează în primul rând prin beneficiile pe care consumul de apă Kangen le are pentru organismul tău.

Apa Kangen, o calitate a vieții pe care nimeni nu ar trebui să și-o refuze

Oamenii nu pot funcționa fără apă, iar calitatea apei pe care o consumi îți influențează sănătatea și starea de bine și de aceea este indicat să acorzi atenție beneficiilor pe care ți le aduce apa din paharul tău. Calitatea apei pe care o consumi este cel puțin la fel de importantă precum cea a alimentației și a stilului de viață și merită investiția și toată atenția ta.

Începe astăzi să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale prin acțiuni concrete și lipsite de efort. Stilul tău de viață se poate schimba cu fiecare pahar cu apă pe care îl bei, cu fiecare preparat gătit, cu fiecare baie și cu fiecare strop de apă ionizată.

Surse: https://www.worldwildlife.org/threats/water-scarcity

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa