Ce este terapia online și cum te ajută în viața reală

de WTA.ro

Terapiile online îți vor permite să dezvolţi noi abilități de viață și să te eliberezi treptat de modelele comune de anxietate, depresie și autocritică. Acestea vor permite, de asemenea, să faci față comportamentelor dependente, cum ar fi abuzul de substanțe, jocurile de noroc sau tulburările de alimentație. Prin efectuarea de terapie online, fiecare persoană își va recâștiga simțul puterii personale și își va asuma responsabilitatea de a merge mai departe cu viața lor, mai degrabă decât să se simtă prins în capcană și fără nicio speranță.

Având timp să vorbești singur cu terapeutul, te vei simți liber să-ți exprimi sentimentele fără ca alte persoane să știe de problema ta sau care doresc să dea sugestii care sunt adesea neconstructive. Chiar și participarea la terapie individuală îţi va oferi timp pentru a participa la propriile nevoi și recâștiga perspectiva care altfel ar fi dificil de realizat.

Beneficiile ședințelor de terapie individuală

Terapia individuală te ajută din mai multe puncte de vedere, astfel:

Te ajută să te simți mai bine

Vorbind cu un psihoterapeut despre acele probleme care îți provoacă durere sau disconfort și fiind capabil să vorbești cu încredere și liber despre tine cu cineva care nu te judecă despre sentimentele tale și experiențele tale reprimate, îți lași gândurile și senzațiile ascunse să se exprime, ceea ce este benefic pentru bunăstare.

Când îi exprimi ceea ce simți și îți eliberezi povară emoțională, ești ușurat. Acest lucru este cunoscut sub numele de catharsis, un cuvânt grecesc care se referă la purificare și este folosit în psihologie pentru a explica procesul de eliberare a emoțiilor negative.

Te învață instrumente pentru gestionarea conflictelor 

Conflictele sunt normale în viața oamenilor și sunt adesea necesare pentru creșterea personală sau coexistența cu alte persoane. Şedinţele de psihoterapie te învaţă noi modalităţi de rezolvare a problemelor.

 Te ajută să schimbi convingerile limitative 

Cu convingerile și valorile noastre dăm sens și coerență modelului nostru mondial. Aceeași situație poate fi trăită diferit de fiecare persoană. Credințele ne ajută în cele din urmă să simplificăm lumea din jurul nostru și sunt interpretări ale realității și nu fapte stabilite.

Te ajută să trăiești în armonie cu tine și cu ceilalți

Introspecția care are loc atunci când participi la terapie permite să te cunoști mai bine și să depăşeşti, de exemplu, o criză existențială. În plus, psihoterapia este eficientă pentru problemele de muncă (epuizare, stres etc.) sau pentru problemele partenerilor.

 Oferiți sfaturi profesionale

Psihoterapeutul este un expert în terapia psihologică și are cunoștințe vaste despre comportamentul uman, deoarece a studiat psihologia la o școală. De aceea, nu se aplică „rețete” pentru a rezolva probleme psihologice, ci studiază fiecare caz particular și funcționează din credințele, obiceiurile și contextul de viață al persoanei care participă la terapie.

Terapia psihologică nu spune unui prieten sau unui membru al familiei despre probleme, deoarece există o bază solidă (atât teoretică, cât și practică) susținută de știință.

Te ajută să te cunoști pe tine însuți

În psihoterapie, trecem prin procesul de a pune la îndoială ceea ce am crezut că știm despre noi înșine.

În plus, mai multe dintre tehnicile aplicate implică respectarea unei serii de orientări pentru ca, în fiecare zi, să ne obișnuim să fim conștienți de diferitele moduri în care problemele noastre ne fac să ne simțim.

Te-ar putea interesa