Ce ușă exterioară este cea mai bună pentru o casă privată?

de WTA.ro

Oferta de uși din sticlă pentru exterior devine tot mai variată în ultima vreme. 

Principalele aspecte cărora va trebui ca să acorzi atenție atunci când alegi o ușă pentru exterior este categoric siguranță pe care ea o oferă.

Ușa din față este proiectată pentru a efectua sarcini utilitare, dar, în același timp, ar trebui să arate estetic și să decoreze imobilul într-un mare fel. 

Este mai dificil ca să îți montezi o ușă exterioară din sticlă dacă locuiești la bloc, dar ce-ai zice să îți alegi un model din această categorie cu mai mult curaj dacă locuiești la casă? 

Te sperie încă ideea? Chiar nu ai de ce! Dacă o vei alege cu grijă, îți vei putea personaliza căminul încă de la intrare, spre invidia vecinilor!

Ce este important să ai în vedere când vrei ca să comanzi o ușă din sticlă pentru exterior?

Dacă stai la vilă și ai o terasă care dă spre piscină, probabil că nu vei dori să îți obturezi vederea de la interior spre exterior și invers, iar atunci o ușă din sticlă singură sau  împreună cu niște pereți din acest material special reprezintă cea mai bună soluție constructivă.

Mai dificil este dacă vorbim de ușa principală, dar dacă ea este combinată și cu niște elemente de fier forjat, spre exemplu, parcă teama de infractorii ce ar putea intra prin efracție scade substanțial.

În definitiv o asemenea ușă nu se află direct în stradă, de aceea, dacă mai ai montat și un sistem de securitate audio-video antiefracție performant, chiar nu ai de ce să îți faci probleme.

Poți privi lucrurile și altfel: unui hoț de locuințe care chiar știe meserie, nicio ușă nu îi rezistă, așa încât nu prea contează dacă ușa principală este din lemn masiv, metal sau sticlă premium. Până la urmă, foarte rar un infractor pătrunde în casă chiar pe intrarea principală, ci mai degrabă pe una secundară, pe geam sau chiar prin acoperiș.

Totuși, prevenția este importantă în zilele noastre, chiar dacă locuința ta nu este o fortăreață. Ușa de la intrare trebuie să ofere o protecție fiabilă împotriva intrării neautorizate în casă a străinilor, să fie rezistentă la sarcinile mecanice. În plus, structurile reprezentate de ușile din sticlă pentru exterior sunt în contact constant cu mediul exterior, deci trebuie să țină piept la tot felul de influențe climatice: lumina soarelui, precipitațiile, schimbările de temperatură și vânt. O ușă de sticlă securizată bine aleasă îndeplinește categoric aceste cerințe.

În locuință trebuie să se mențină un microclimat confortabil pentru familie, iată de ce ușa instalată la intrare trebuie să aibă, de asemenea, caracteristici bune de izolare termică și fonică. 

Alte lucruri bune de știut despre ușile de sticlă pentru exterior

Ușa exterioară trebuie să fie elegantă, atractivă din toate părțile din care este privită (adică din afara casei, cât și din interiorul acesteia, să se armonizeze cât mai bine cu design-ul exterior al fațadei imobilului, cât și designului interior al holului de intrare). 

Ușile de intrare se pot deschide în diferite moduri. Nici ușile din sticlă nu fac excepție. În conformitate cu normele de incendiu, se recomandă ca să se aleagă una care să fie montată astfel încât să se deschidă spre exterior. Acest lucru se datorează faptului că, în caz de urgență, este mai ușor să fie părăsit imobilul. 

De asemenea, trebuie avut în vedere și faptul că atunci când este deschisă spre interior, ușa va ocupa o suprafață din interiorul casei, lucru ce trebuie evitat.

În funcție de partea pe care sunt fixate balamalele, ușa se poate deschide în partea stângă sau dreaptă. 

Modelele de uși de intrare în casă diferă și prin numărul de părți componente (“aripi”). Ele pot consta dintr-un element sau pot avea două, sau chiar trei astfel de “aripi”, În cazul vilelor somptuoase. 

Proiectarea ușii de sticlă exterioare și metoda instalării acesteia depind în mod categoric de materialul din care este construită clădirea rezidențială. 

Pentru detalii despre ușile de sticlă pentru exterior, intrați pe site-ul xglas.eu!

Te-ar putea interesa