O cină în familie include mâncare, decor, muzică și, desigur, măcar o sticlă de vin. Alegerea unui vin care să mulțumească pe toată lumea poate fi destul de grea, deoarece există atât de multe opțiuni pe piață. Ce ar trebui să faci în acest caz?
Nu-ți face griji! Află din acest articol ce vin poți să alegi pentru o cină în familie și vei primi doar laude pentru alegerea făcută!
Alegerea vinului pe baza mâncării
Ca regulă generală, ar trebui să alegi vinul pe baza mâncării pe care o veți servi. Poate suna exagerat pentru unele persoane, dar există o întreagă artă în spatele acestei decizii. Succesul cinei se află în strânsă legătură cu succesul pe care îl va avea vinul ales.
O modalitate ușoară de a face acest lucru este să te asiguri că vinul se potrivește tipului național de bucătărie. De exemplu, dacă vei servi paste cu legume ori fructe de mare, poți alege vinurile albe disponibile pe Cramagirboiu.ro. Pastele ce includ tomate, în schimb, merg mai bine cu vinul roșu.
Bucătăria românească, carnea de porc sau de vită se potrivește bine cu Feteasca, în timp ce pentru carnea de pui se recomandă vinul alb, precum Chardonnay. Peștele, de asemenea, merge cel mai bine cu vinurile albe, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
În cazul desertului, poți opta pentru vinuri dulci sau demidulci, precum Tămâioasă Românească, Busuioacă sau Chardonnay. Ideea principală este să încerci să potrivești vinul cu aromele, sosurile și condimentele din mâncare, nu neapărat cu proteinele, în sine.
Află preferințele invitaților
Cele mai citite articole
Probabil deja care sunt băuturile preferate ale celor apropiați. Este indicat să afli care sunt preferințele celorlalți membri ai familiei extinse, atunci când vine vorba de vinuri. De aceea, poți să încerci să răspunzi la următoarele întrebări pentru o mai bună înțelegere a gusturilor acestora:
- Preferă vinul roșu sau vinul alb?
- Au o varietate favorită?
- Contează țara de origine?
- Au obiceiul de a alege vin dintr-o regiune mai mult decât din alta?
Dacă răspunsurile sunt mai variate, ar fi indicat să alegi măcar două varietăți, care să acopere o gamă cât mai largă posibil. Poți să alegi un vin roșu și unul alb, unul dulce și unul sec, orice îți permite bugetul pentru a mulțumi cât mai multă lume.
În cazul în care persoanele care participă la cină nu sunt mari amatoare de vin, atunci poți respira ușurat, deoarece este posibil ca și preferințele lor să nu fie la fel de stricte precum cele ale unui cunoscător de vinuri.
Nu te lăsa influențat prea mult de preț
Dacă găsești o sticlă de vin la reducere, acest lucru poate însemna că acesta nu se află în sezon sau se află de ceva timp în inventarul cramei. Totuși, motivele acestea nu indică un vin de calitate inferioară sau că nu ar avea un gust bun, dacă e din categoria vinurilor care îți plac.
Aceste oferte promoționale pot reprezenta chiar o oportunitate bună pentru a descoperi noi varietăți de vinuri. Iar, la partea opusă, o sticlă de vin mai scumpă nu reprezintă întotdeauna o calitate superioară, mai ales ținând cont de faptul că fiecare persoană poate avea preferințele sale.
Așadar, atunci când alegi un vin, nu trebuie să cheltuiești mai mult decât ai fi dispus, ci doar să acorzi atenție unor caracteristici, precum ocazia pentru care îl cumperi, mâncarea servită etc.
Alegerea unui vin pentru o cină în familie este mai ușoară decât crezi – trebuie doar să ai în vedere câteva aspecte și vinul este ca și cumpărat.