Cum alegi cel mai bun covor pentru bucătărie?

de WTA.ro

Crearea unui spațiu frumos, a unei atmosfere calde în decorul bucătăriei este esențială pentru ca acest mediu foarte important al casei să fie și extrem de primitor, nu doar să aibă funcții practice în viața de zi cu zi a oricărei familii.

Dulapurile de bucătărie reprezintă unele dintre elementele esențiale care pot ajuta la personalizarea acestui importantei zone din casă, alături de aragaz și celelalte aparate electrocasnice, dar, ceea ce reușește instant ca să facă bucătăria în mod real specială, frumoasă și mai sigură este cu siguranță COVORUL.

Să pui covoare în bucătărie? Da, chiar așa! Dacă într-o verandă, unde pe timp estival poate preferi ca să gătești, gresia este de cele mai multe ori suficientă, în casă nimic nu aduce mai multă căldură, mai multă intimitate, decât niște covoare bine alese.

în mai multe magazine

Covoarele din această categorie au următoarele:

Beneficii:

– ajută la a evidenția podeaua din bucătărie;

– majoritatea covoarelor de bucătărie unice oferă baze antiderapante;

– este mai ieftin decât alte tipuri de covoare (pentru hol, sufragerie, dormitor, camera copiilor, birou).

Dezavantaje:

– în funcție de material, multe dintre ele nu pot fi spălate la mașină;

– modelele fără bază antiderapantă sunt foarte expuse riscului de a fi generatoare de accidente;

– acele materiale care nu sunt impermeabile au o durabilitate mai mică.

De ce să alegi un covor sau un kit de covoare pentru bucătărie?

Chiar dacă iubești stilul minimalist, un covor de bucătărie este acea piesă care cu certitudine face diferența și, cel mai important, îți va aduce un plus de siguranță când te deplasezi în timp ce gătești.

Cele mai citite articole

Ca un argument de prim ordin, în momentul în care vrei să te convingi că merită să îți pui un covor unic sau un set de covoare în bucătărie, amintește-ți că în această încăpere, ca și în baie, există un risc mai mare de accidente. Se întâmplă asta deoarece sunt spații în care se folosesc diverse lichide ce pot ca să se verse din greșeală pe pardoseala netedă și să o transforme într-un adevărat patinoar.

Din acest motiv, obligatoriu trebuie alese niște covoare de bucătărie antiderapante pentru a beneficia de toată protecția necesară de care avem nevoie în acest spațiu esențial al casei.

Dacă ar fi ca să nuanțăm puțin subiectul, lucrurile stau în felul următor: fie alegem direct un covor de bucătărie antiderapant, fie ne orientăm către un covor obișnuit, “generalist”, la care să putem atașa niște benzi antiderapante (achiziționate separat), benzi anume destinate pentru a adapta covorul pentru spațiul de pregătit și luat masa.

Ce-i drept, în ultima vreme în comerț sunt tot mai multe covoare universale care au și această caracteristică (de a nu aluneca), deci misiunea de a achiziționa un astfel de produs util pentru amenajarea interioară a locuinței s-a ușurat sensibil.

Înainte de a alege modelul ideal de covor pentru bucătărie, este necesar să ținem seama de câteva criterii generale de achiziție pentru a ne asigura că vom comanda un produs care oferă cel mai bun cost / beneficiu posibil.

Fii foarte atent la:

  • materialul din care este confecționat;
  • mărimea covorului unic/ fiecărui covoraș din set;
  • modelul și culorile;
  • finisajul covorului.

Pentru a alege covoarele de bucătărie pregătite trebuie să se țină cont de dimensiunile încăperii și stilul de decorare al acestuia. Evident, dacă ne place un covor în mod deosebit, putem începe amenajarea bucătăriei chiar pornind de la el!

În comerț se găsesc acum atât covoare de bucătărie unice, mai lungi (cele mai întâlnite în practică).

a) Setul de covoare pentru bucătărie, dacă dimensiunile incintei respective permit, sunt mai de efect. Un astfel de kit pentru bucătărie are multe piese: de regulă un covor de bucătărie mai mare și două mai mici. Spre exemplu, un covor mai mic poate fi așezat lângă aragaz, altul în fața frigider, iar covorul cel mai lung în fața blatului de lucru.

Dacă vorbim însă de o bucătărie de bloc redusă ca dimensiuni, e suficient ca să investești doar într-un singur covor care va sta în fața dulapului de bucătărie și blatului unde este inclusă și chiuveta.

b) Covorul unic de bucătărie este de obicei mai ieftin și este utilizat pe scară largă de către aceia cărora le place un decor mai simplu, mai ușor de întreținut.

De unde poți cumpăra covoare de bucătărie?

Poți găsi un covor de bucătărie în magazinele de articole de uz casnic universale sau în magazinele specializate în vânzarea de covoare. De asemenea, este destul de obișnuit să găsești câteva modele în principalele lanțuri de supermarketuri.

Dar dacă vrei ca să alegi modelul online, ai acum mai multe opțiuni de achiziție. Le poți comanda cu ușurință de pe site-urile de comerț electronic. O să primești covorul sau kit-ul de covoare de bucătărie direct acasă, sigur și comod.

Shapeo.ro este locul unde le găsești strânse laolaltă!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa