Cum alegi husa pentru telefon: 6 criterii importante

de WTA.ro

Husa este un accesoriu esențial ce protejează telefonul de șocurile fizice, precum loviturile, căzăturile sau zgârieturile. Cu cât telefonul este mai „smart”, cu atât el va avea nevoie de mai multă siguranță.

Consultă lista următoare cu sfaturi pentru a afla cum poți achiziționa husa potrivită pentru modelul telefonului tău, pentru a-i prelungi acestuia durata de funcționare!

Husa trebuie să fie compatibilă cu telefonul

În prezent există numeroase firme ce creează modele smart de telefon. Fiecare mobil are un aspect diferit, de aceea este necesară o atenție sporită atunci când optezi pentru o anumită husă. 

De exemplu, o husă pentru Huawei 40 va fi compatibilă doar cu acest model, o husă pentru un telefon anume de la Samsung va fi potrivit doar pentru acela. Husele au forme, dimensiuni și grosimi diverse pentru a se putea plia în mod corespunzător design-ului necesar.

Alege tipul de husă preferat

Husele au diferite forme; unele dintre acestea protejează doar spatele ecranului, iar altele oferă siguranță întregului device.

  • Carcasa. Carcasa este husa tradițională pentru telefon. Aceasta protejează doar spatele telefonului împotriva șocurilor mecanice. Vei avea nevoie de o folie de protecție pentru display.
  • Flip cover. Acest tip de husă oferă o siguranță sporită telefonului deoarece protejează atât spatele, cât și ecranul. Un impediment al acestei huse este perioada de încărcare a telefonului, deoarece flip cover-ul va trebui să rămână deschis până la detașarea cablului de alimentare.
  • Husa Armor. Cu un design aparte și impunator, aceasta protejează foarte bine spatele ecranului, cât și ecranul. Deși nu are protecție pentru display, marginile sunt puțin în relief; aspect ce reduce riscul lovirii sau zgârierii display-ului. Armor are și suport rabatabil.
  • Pouch. Pouch-ul este un tip de husă foarte des întâlnit datorită protecției oferite. El acoperă atât spatele, cât și display-ul mobilului.
  • Banderola. Banderola este o husă specială, adesea folosită de persoanele sportive.
  • Bumper. Bumperul nu este un model de husă popular deoarece protejează doar marginile telefonului, fără carcasă sau ecran. 

Alege materialul potrivit

Husele de telefon sunt confecționate dintr-o plajă largă de materiale. În funcție de buget, design, gradul de utilitate și protecție, poți opta pentru huse din:

  • Piele și piele ecologică,
  • Silicon,
  • Plastic,
  • Material textil.

Alege husele de telefon funcționale

Dacă ești tipul de persoană căreia îi place să păstreze cardul de transport public, notițe sau o sumă de bani de rezervă la îndemână, poți achiziționa o husă funcțională. 

Cele mai citite articole

Acestea sunt adesea cele de tip: book, pouch sau flip cover care au unul sau două buzunare în care poți depozita hârtii de dimensiuni mici, bilete sau bancnote.

Alege husa de telefon în funcție de stilul de viață

Husele au rolul principal de a proteja telefonul și de a prelungi durata de funcționare a acestuia. Totuși, o husă poate fi avea și un aspect plăcut, în ton cu personalitatea, hobby-urile sau jobul tău.

De exemplu, dacă ești o fire creativă și îți place lucrul manual, poți achiziționa o husă transparentă, potrivită pentru modelul telefonului tău, și să o personalizezi. De asemenea, alege o husa banderolă în cazul în care jogging-ul acompaniat de muzică îți sună familiar.

Dacă domeniul tău de lucru poate implica un risc crescut al defecțiunii dispozitivelor, precum munca în spațiul liber, atunci optează pentru o husă de calitate superioară ce protejează atât spatele cât și ecranul telefonului.

Prețul

Nu alege prima husă pe care o întâlnești. Încearcă să tatonezi puțin prețurile, tipurile și modelele existente pe piață pentru modelul tău de telefon pentru a putea alege produsul favorit.

Prețul unei huse va varia în funcție de materialul, duritatea, designul și funcționalitatea acesteia. Dacă ai investit o sumă mai mare pe telefon, se recomandă să alegi o husă plus performantă pentru o protecție garantată.

Husele trebuie să protejeze telefonul mobil. Acesta pot, de asemenea, să ofere un stil personalizat device-ului. Ele au nevoie de o aderență corespunzătoare și să fie rezistente la șocuri mecanice.

Alege husa potrivită pentru telefonul tău smart, alături de foliile de protecție pentru display și camera principală pentru a putea beneficia de device-ul tău perioade lungi de timp.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa