Cum să realizezi decorațiuni de grădină din fier forjat

de WTA.ro

Crearea unor decorațiuni exterioare unice și deosebite pentru grădina poate fi o provocare atât pentru profesioniști cât și pentru persoanele care fac asta ca hobby. Fierul forjat este un material dur, rezistent la trecerea timpului și la variațiile meteo, potrivit pentru decorul curții.

Dacă ți-ai dori să înfrumusețezi aspectul gradinii tale, consultă ghidul următor pentru a afla cum să prelucrezi fierul forjat.

De ce să realizezi decorațiuni de grădină din fier forjat

Fierul forjat este un material excelent pentru spațiile exterioare datorită durității acestuia. De asemenea, grădina ta va avea un stil elegant și misterios.

Alături de echipamentul și utilajele potrivite, precum un invertor de sudură MMA prin care poți crea decorațiuni de exterior personalizate și deosebite.

Forjarea este una dintre cele mai vechi metode de prelucrare a metalului, din perioada cand fierarii lucrau manual. În timp au început să apară uzine și ateliere cu utilaje si aparatură specializate. În prezent fierul forjat are multe atuuri și este utilizat în multe domenii, printre care și realizarea de decor interior și exterior.

Eleganța gardurilor din fier forjat

Eleganța gardurilor negre create din fier forjat înfrumusețează grădinile oamenilor într-un stil clasic, victorian. Însă în funcție de modelele pe care alegi să le sudezi pe stâlpii de rezistență ai gardurilor, rezultatul final trebuie sa fie în ton cu designul curții și a personalității tale.

Gardurile din fier forjat sunt ușor de întreținut. Se recomandă aplicarea unei vopsele pe bază de ulei pentru e preveni rugina. În plus, realizarea și împrejmuirea exteriorului casei tale cu un material atât de greu și rezistent, îți va oferi sentimentul de siguranță, stabilitate și confort.

Suporturile de plante din fier forjat

Alte decorațiuni pe care le poți realiza din fier forjat, care să aibă un aspect atragator, ușor de îngrijit și durabil este suportul pentru plante. Datorită maleabilității metalului atunci când este încins, poți crea diferite forme deosebite și potrivite pentru mai multe dimensiuni de ghivece pentru plante.

Mobilierul din fier forjat pentru grădină

Cele mai citite articole

Fierul forjat se îmbină excelent cu alte materiale, în special lemnul masiv care este la fel de rezistent la trecerea timpului și la modificările extreme de temperatură și umiditate.

Prelucrarea și sudarea unor stative și picioare pentru masa și scaunele sau băncile din grădina ta, peste care prinzi bucăți de lemn grosier, prelucrat și lăcuit va oferi un aspect confortabil și util curții.

Corpuri de iluminat din fier forjat

Un design tradițional și modern deopotrivă este oferit de corpurile de iluminat pentru grădină realizate din fier forjat. Felinarele exterioare pot fi prinse în pământ sau de pereții clădirii. Indiferent de modalitatea aleasă, curtea ta va fi o oază de lumină pentru nopțile întunecate și lipsite de lună.

În ton cu dorințele tale, poți adăuga tije metalice, panglici, margini răsucite sau frânte pentru a crea modele unice și funcționale.

Alte decorațiuni din fier forjat potrivite pentru grădina ta

●      Opritor de ușă. Acest accesoriu va fi rezistent la vântul puternic și la traficul greu, iar ușa de la grădină va ramane deschisa. Opritorul de ușă, dacă decizi să îi creezi un design deosebit, poate fi folosit și drept decorațiune de grădină.

●      Suport pentru ustensilele de grădinărit. Aranjează echipamentul și ustensilele într-un singur loc.

●      Scaun suspendat. Dacă grădina ta îți permite și ai o construcție solidă, poți crea un scaun suspendat. Adaugă câteva perne și balansoarul va fi potrivit pentru serile petrecute în proximitatea casei tale.

Decorațiunile de grădină din fier forjat vor rezista generații fără a se demoda, datorită aspectului elegant și rezistent. Creează-ți gardul, corpurile de iluminat, mobilierul și alte accesorii din metal durabil de care să te bucuri și pe care să-l poți folosi cu încredere.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa