Cum poate ameliora aromaterapia durerile de cap?

de WTA.ro

Pe măsură ce oamenii au început să conștientizeze tot mai mult beneficiile remediilor naturale în asigurarea sănătății, aromaterapia a devenit din ce în ce mai populară, mai ales pentru tratarea unor afecțiuni precum durerile de cap, anxietatea sau insomnia. Recunoscută pentru proprietățile terapeutice, aromaterapia folosește uleiuri esentiale pentru a obține bunăstarea fizică, mentală, emoțională și spirituală.

Datând din perioada Egiptului și Greciei Antice, uleiurile esențiale au fost folosite în aromaterapie atât cu scop religios, cât și cu scop medicinal. Se crede că aromaterapia funcționează deoarece stimulează receptorii de miros din nas, trimițând mesaje prin sistemul nervos către sistemul limbic.

Rolul aromaterapiei în ameliorarea durerilor de cap

În prezent, numeroși oameni se confruntă cu durerile de cap sau cu migrenele. Apărute, în general, atunci când ne așteptăm cel mai puțin, durerile de cap ne împiedică să ne desfășurăm normal activitățile. În plus, din cauza efectelor negative pe termen lung cauzate de consumul de medicamente, cei mai mulți oameni apelează la aromaterapie, care nu doar combate durerea, dar și îmbunătățește starea de spirit și funcția cognitivă.

Ce uleiuri esențiale sunt recomandate pentru a ameliora durerile de cap?

Oamenii folosesc menta de mii de ani, fiind de altfel și unul dintre cele mai utilizate uleiuri pentru tratarea durerilor de cap. Ba mai mult, cercetările arată că aplicarea a câtorva picături de ulei esential de menta pe tâmple și pe frunte ameliorează durerile de cap tensionate. Pe lângă aceste aspecte, uleiul esențial de mentă distribuit în încăpere cu ajutorul unui difuzor împrospătează aerul, energizează organismul și crește capacitatea de concentrare și focalizare mentală.

Un alt ulei esențial folosit în mod tradițional pentru reducerea inflamațiilor, ameliorând totodată durerile de cap și reglând sistemul nervos, este cel de eucalipt

Durerile de cap mai pot fi tratate și cu ulei esential de tamaie deoarece conține o colecție numeroasă de monoterpene, recunoscute pentru proprietățile antiinflamatorii puternice (similare analgezicelor convenționale). Denumit și “Regele uleiurilor”, uleiul esențial de tămâie aduce sentimente de pace și bunăstare, îmbunătățind concomitent imunitatea, sistemul nervos și sistemul respirator.

Uleiul esențial de rozmarin face parte din remediile obișnuite pentru relaxare, ameliorarea durerilor de cap și chiar îmbunătățirea circulației. În plus, rozmarinul contribuie la obținerea unui somn liniștitor, eliminând astfel simptomele asociate durerilor de cap.

O altă soluție pentru diminuarea stresului și reglarea tensiunii arteriale, care ar putea accentua durerile de cap, constă în a aplica sau inhala aroma relaxantă a uleiului esențial de lavandă. 

Te-ar putea interesa