Dacă te-ai săturat de rețetele fade de pui, încearcă un preparat care va fi, cu siguranță, pe placul tău! Îți propunem pentru astăzi un preparat de carne, fără îndoială, ai auzit deja și poate chiar l-ai și gustat: este vorba despre faimoasele crispy strips, bucățile picante și crocante de pui.
Te provocăm să le gătești chiar tu acasă și, urmând rețeta de mai jos, îți garantăm un gust delicios!
Ingrediente necesare pentru delicioasele crispy strips
- 500 g de carne de pui Transavia; ideal este să se folosească piept de pui sau inner fille.
- 2-3 ouă;
- Fulgi de porumb;
- O ceapă;
- Sucul de la jumătate de lămâie;
- 3 căței de usturoi;
- Turmeric;
- Sare și piper.
Cum obții fâșiile crocante din piept de pui?
Pentru a pregăti crispy strips de pui trebuie, pentru început, să feliezi pieptul de pui. Evită să secționezi carnea în fâșii foarte subțiri pentru că se vor usca excesiv în timpul prăjirii. Mai apoi, treci la prepararea marinadei, care are rolul de a asezona carnea, oferindu-i o savoare aparte.
Pentru marinadă, toacă ceapa mărunt, curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i cu lama cuțitului pentru a-și elibera aroma, iar apoi taie-i în bucățele mai mici. Adaugă ambele ingrediente într-un bol, pune peste ele trei linguri de ulei, sucul obținut de la jumătatea de lămâie, o linguriță de turmeric, sare și piper. Turmericul este opțional, însă acesta conferă puiului o nuanță aurie.
Lasă carnea de pui în marinadă pentru câteva ore, la frigider (sau chiar peste noapte).
Cum pregătești crusta bucăților de pui?
Exact ca și în cazul șnițelelor cu pesmet, pregătește pentru început trei recipiente în care adaugă, separat, făina, ouăle bătute și fulgii de porumb mărunțiți cu sucitorul.
Scoate carnea din marinadă și las-o la scurs într-o sită pentru câteva minute. Ai grijă să îndepărtezi ceapa și usturoiul.
Trece, pe rând, fâșiile din piept de pui prin făină, apoi prin ou, iar prin făină și din nou prin ouă, iar la final prin fulgii de porumb. În acest mod, carnea va căpăta o crustă mai groasă și nu se va usca în timpul prăjirii.
Cum gătești corect faimoasele crispy strips?
Pentru a gati bucatile de pui crocante preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pregateste gratarul din mijloc cu hartie de copt pe care optional poti pulveriza foarte putin ulei . Aseaza strips-urile pe hartia de copt si gatestele pentru aproximativ 20 minute pana acoperirea devine aurie.
Scoate bucatile din cuptor, pregateste garnitura preferata si serveste-le alaturi de cei dragi.