Piesele de mobilier necesită o îngrijire aparte, pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de acestea. În mod special, canapeaua sau colțarul, ce conțin atât fibre textile, cât și materiale precum pielea ecologică sau naturală, sunt foarte expuse zi de zi și se pot păta foarte ușor. Mai mult decât atât, se poate depune foarte mult praf pe acestea sau pot căpăta mirosuri neplăcute, fiind piese de mobilier foarte utilizate. Vestea bună este că, în prezent există multe soluții pentru orice tip de problemă, din categoria celor enumerate anterior.
În continuarea articolului, vei afla ce trucuri te vor ajuta să cureți și să întreții colțarul extensibil, în funcție de materialul textil din care este confecționat!
Ca să te poți bucura pentru o perioadă îndelungată de timp, de piesele de mobilier pe care le-ai ales cu drag, va fi necesar să acorzi o atenție sporită anumitor trucuri de îngrijire. Și, pentru că printre cele mai expuse piese de mobilier se numără și colțarul extensibil, îți vom face câteva sugestii de îngrijire și întreținere a acestuia. În momentul în care, am găsit modelele superbe din colecția disponibilă pe site-ul IConfort.ro, ne-am gândit că necesită și o curățare și înreținere pe măsură.
Așadar, iată ce trucuri de curățare și îngrijire ți-am pregătit, în funcție de tipurile de țesături ale acestora:
- Catifea
Acest tip de țesătură este mai pretențios și nu trebuie curățat local, deoarece se poate păta mai rău. Acest material se va putea curăța mai ușor cu soluții concepute, în mod special, pentru textile. Însă, dacă vei insista local asupra curățării unei pete, aceasta poate căpăta o nuanță diferită, mai stridentă față de restul porțiunilor, ușor degradate în urma utilizării.
- Lâna sau stofa din lână
Aceste tipuri de materiale nu trebuie curățate cu apă caldă, deoarece este un material care poate intra la apă, cu ușurință.
- Piele ecologică
Pielea ecologică este foarte ușor de întreținut, nu se pătează, în comparație cu pielea naturală. De asemenea, este mai permeabilă, dar și mai sensibilă atunci când intră în contact cu apa sau temperaturi crescute, asemenea materialelor textile sintetice. Va necesita să fie ferită și de solvenții ce sunt pe bază de alcool.
Iată și o listă cu soluțiile de curățare a celor mai frecvente tipuri de pete:
- Pete de grăsime – În acest caz, vei avea nevoie de un degresant. Va trebui să presari bicarbonat de sodiu pe petele proaspete de grăsime, apoi să aștepți ca acesta să absoarbă tot excesul de grăsime. Apoi, va fi necesar să cureți zona cu o soluție formată din apă și detergent de vase.
- Pete de cerneală – Aceste tipuri de pete se pot îndepărta cu ajutorul produselor ce conțin alcool. Va fi necesar să absorbi surplusul de pată cu ajutorul unui șervețel din hârtie.
- Pete de cafea – Aceste pete comune, pot dispărea cu ajutorul apei minerale. Va trebui să îmbibi puțină vată în apa carbogazoasă, apoi să cureți ușor zona, până când pata va dispărea.
În concluzie, acestea au fost trucurile care te vor ajuta să cureți cât mai bine și să întreții colțarul extensibil, în funcție de materialul textil din care este confecționat acesta. Tu ce alte trucuri de curățare mai cunoști și le aplici?
Sursa foto: Pexels.com, Unplash.com, Pixabay.com