Hosting în România sau în străinătate. Cum alegi?

de WTA.ro

Alegerea unui furnizor pentru găzduirea online este vitală pentru existența și dezvoltarea ulterioară a website-ului. În funcție de viteza de acces, securitatea și disponibilitatea site-ului, acesta poate fi o țintă atractivă pentru utilizatori și beneficiază de creșterea traficului și notorietate. Sau, dimpotrivă, poate deveni unul dintre milioanele de domenii pe internet pe care nu le accesează aproape nimeni.

Atunci când vorbim despre găzduire pe web, putem alege un furnizor situat în orice țară: se poate comunica prin video-conferință cu oricine are legătură la internet, avem acces la efectuarea de plăți online, se poate menține o legătură strânsă cu orice provider. Va trebui, însă, să cunoști destul de bine limba engleză, pentru a putea comunica eficient cu un furnizor extern. Așadar, să vedem opțiunile și ce beneficii aduc ele prezenței tale profesionale online.

Închirierea unui server dedicat

Este cea mai bună variantă pentru găzduirea unui website, disponibilă atât în România, cât și peste hotare. Opțiunea aceasta înseamnă:

  • Viteze de acces mari și timpi de latență scăzuți – la momentul alegerii serviciului, se poate obține de la furnizor un server dedicat cu specificațiile hardware alese de către beneficiar.
  • Spațiu de stocare nelimitat – beneficiarul poate cere furnizorului de servicii echipamente de stocare de ultimă generație (SSD) și spațiul de care are nevoie pentru website-ul său.
  • Administrare server la preț mic sau chiar gratuit – de obicei, furnizorul de servicii website hosting acordă, pe lângă folosința echipamentului fizic, servicii conexe de administrare a acestui echipament.
  • Posibilitatea de a instala software-ul care se potrivește cel mai bine nevoilor site-ului.
  • Posibilitatea de gestionare a securității site-ului la un nivel superior oricărei alte soluții de găzduire website.
  • Suport tehnic permanent – furnizorul de servicii de găzduire acordă clienților săi și serviciul de asistență tehnică non-stop prin orice mijloc de comunicare.

Toate aceasta oferă libertate absolută în ceea ce privește instalarea software-ului pe server, managementul resurselor hardware, stabilirea și implementarea politicilor de securitate.

Shared Web Hosting

Disponibilă atât în țară, cât și în străinătate, este o variantă de hosting de luat în considerare în cazul în care nu există cerințe speciale de stocare sau viteză de acces. Accesibilă și surprinzător de performantă, aceasta implică partajarea resurselor unui server cu alte site-uri și este soluția perfectă pentru magazine online, site-uri de prezentare sau chiar site-uri de companii.

Avansul tehnologic permite acum performanțe impresionante ale serverelor care nu mai au probleme în a gestiona vârfuri de trafic și astfel fiecare dintre beneficiarii de servicii de hosting partajat are acces la o viteză de acces ridicată și garanția unei securități sporite asigurată de către furnizorul de servicii de găzduire.

Beneficiile acestui tip de opțiune sunt:

  1. Costul scăzut – fiind un serviciu oferit mai multor beneficiari pe același server, costurile se distribuie și astfel prețul poate fi unul modic.
  2. Posibilitatea de a alege un pachet personalizat – care să acopere exact necesarul de viteză, stocare și securitate al website-ului. Se evită astfel achiziționarea la prețuri ridicate a unor echipamente sau servicii care oferă mult peste ceea ce este necesar unui site să funcționeze în condiții optime.
  3. Panou de administrare simplu, intuitiv care permite configurări avansate.
  4. Email hosting – înseamnă acces securizat, filtrare anti-spam, anti-virus, posibilitatea de stocare a email-urilor.
  5. Asistență tehnică permanentă.

Și, pentru că tot vorbim despre posibilitatea de a alege furnizori, e cazul să lămurim câteva aspecte pe care e posibil să le cunoști doar parțial:

  • România este între primele 40 de țări din lume în ceea ce privește viteza internetului, conform clasamentului Worldwide Broadband Speed League.
  • Specialiștii IT români sunt la mare căutare în firmele de profil, datorită cunoștințelor și experienței solide în domeniu.
  • Prețurile oferite pentru pachetele de hosting sunt foarte avantajoase, mai ales pentru o țară din Uniunea Europeană.

Mai mult, trebuie să ții minte un lucru esențial: limba de comunicare cu furnizorul poate face diferența în situații sensibile sau urgente, iar răspunsul prompt în asemenea caz poate salva sau periclita o afacere. 

În concluzie, se cuvine să alegi serviciul de hosting și furnizorul după o analiză care să reflecte atât nevoile reale ale website-ului, cât și costurile aferente. Doar în acest mod vei ajunge să plătești prețul corect pentru serviciile solicitate, iar afacerea ta va beneficia de vizibilitatea și credibilitatea care îți va fideliza și extinde plaja de clienți.

 

Te-ar putea interesa