Implanturi mamare: ce tipuri există și care este cel mai folosit

de WTA.ro

Există mai multe tipuri de implanturi mamare, iar fiecare prezintă avantaje și dezavantaje. În funcție de nevoile fiecărei femei, medicul va face recomandările potrivite.

Tipuri de implanturi mamare

Implanturile mamare pot fi clasificate în funcție de materialele din care sunt confecționate astfel:

1.   Implantul mamar cu silicoane

Așa cum sugerează și denumirea acestui implant, el este umplut cu gel siliconic coeziv. Este cel mai folosit implant pentru augmentarea sânilor, întrucât are textura cea mai naturală.

Spre deosebire de alte tipuri de implant, acesta prezintă un risc redus de ruptură, iar dacă totuși se rupe, gelul din implant nu se scurge, fiind foarte dens. 

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (n.r. FDA – Food and Drug Administration) recomandă acest tip de implant mamar doar femeilor cu vârsta peste 22 de ani.

2.   Implantul mamar salin

Acest implant este umplut cu apă sărată sterilă, adică ser fiziologic, și este mai ieftin decât cel cu silicon. Stratul exterior este însă confecționat tot din silicon. Vestea proastă este că se poate rupe, iar sânii își pierd volumul. Vestea bună este însă că organismul are capacitatea să absoarbă și să elimine în mod natural acest ser. 

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA recomandă acest tip de implant tinerelor de peste 18 ani care își doresc o intervenție de mărire a sânilor.

3.   Implantul mamar salin structurat

Acesta este umplut cu apă de mare sterilă, însă are și o structură interioară care permite implantului să aibă o textură mult mai naturală.

De asemenea, implanturile mamare pot fi clasificate și în funcție de forma pe care o au. Există două categorii:

·  Implantul mamar rotund

Acesta are formă rotundă și este potrivit pentru orice tip de sân. Oferă un aspect pronunțat al sânilor, având efect de tip push-up. Este recomandat femeilor care își doresc un bust voluminos, nu neapărat unul cu aspect foarte natural.

·   Implantul mamar anatomic

Poartă și denumirea de implant mamar cu formă stabilă și are forma unei lacrimi. De aceea este preferat de majoritatea femeilor, oferind un aspect extrem de natural bustului.

Implantul anatomic este realizat dintr-un silicon mai dens decât alte tipuri de implanturi, de aceea sporește fermitatea sânilor. Este important de menționat că în cazul implanturilor anatomice este necesară o incizie puțin mai mica decât în cazul celor rotunde.

  • Implantul mamar ergonomic

Acesta este cea mai inovativa si revolutionara caracteristica din punctul de vedere al formei unui implant mamar. Avantajul pe care acesta il prezinta este datorat atat carcasei dar cel mai important, felului cum este dispus gelul coeziv din interior. Daca implantul mamar rotund este umplut destul de mult cu gel coeziv astfel incat polul superior sa stea mai bombat iar cel anatomic are de la inceput o forma de “lacrima sau para “ la care polul superior este mai gol sau mai tesit, beneficiile implantului ergonomic sunt sub o forma de combinatie intre cel rotund si cel anatomic. Asta s-ar traduce ca gelul isi modifica pozitia o data cu pozitia naturala a sanului, facand ca sanii sa capete o forma extrem de naturala si totodata sa confere un aspect extrem de moale si de placut la palpare. Aceste caracteristici nu pot fi satisfacute in totalitate nici de catre implantul rotund nici de catre cel anatomic.

Este foarte important să te consulți cu medicul estetician despre alegerea celui mai potrivit implant mamar pentru tine, în funcție de forma sânilor tăi, dar și de conformația corpului. Este indicat să ții cont de părerea specialistului, care are o viziune mai clară asupra rezultatului.

Implanturile mamare nu au garanție pe viață, ci poate fi nevoie să le înlocuiești la un moment dat.

Ponturi pentru alegerea celor mai potrivite implanturi

Iată câteva lucruri de care să ții cont când îți alegi implanturile mamare:

Nu te decide înainte să consulți un specialist

Nu te duce la medicul estetician fiind sigură de tipul de implant, precum și de măsura  de care ai nevoie. 

Implanturile trebuie să fie în armonie cu proporțiile corpului tău. De pildă, dacă îți dorești să ai la final cupa C, nu înseamnă neapărat că este cea mai bună alegere pentru tine, este posibil ca o altă cupă să te avantajeze. 

Sânii foarte mari pe un trup firav nu doar că nu arată natural, dar pot să cauzeze probleme precum durerile de spate, la fel cum implanturile foarte mici la o femeie corpolentă nu arată bine.

Ține cont de stilul tău de viață când alegi cele mai potrivite implanturi

Dacă practici sport în mod regulat, poate chiar de performanță, nu uita să-ți informezi medicul estetician, care va ține cont de acest aspect când va face recomandările cu privire la implantul ideal. Într-o asemenea situație, de exemplu, un bust foarte generos poate să afecteze performanțele sportive, deci este recomandat.

Nu te lăsa influențată în mod decisiv de medic 

La decizia finală este important să ajungeți la un acord. Altfel, riști să alegi o pereche de implanturi care îl vor mulțumi pe medicul tău, dar nu și pe tine.

Te-ar putea interesa