Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține simularea Evaluării Naționale și, respectiv, simularea examenului de Bacalaureat 2020 în luna martie. Ordinul de ministru prin care este aprobat calendarul simulărilor naționale a fost publicat marți, 28 ianuarie, în Monitorul Oficial, primul examen fiind programat pe 23 martie. La simulările din martie vor participa doar elevii claselor a VIII-a și cei ai claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, nu și cei de clasa a VII-a sau a XI-a. Elevii claselor a XI-a vor putea susține simularea la BAC în luna mai, dacă inspectoratele școlare vor organiza testarea. Pentru clasa a VII-a, ministrul Educației anunța că va fi elaborat un ordin separat, după finalizarea programei de examen.
Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a va începe pe 23 martie cu proba scrisă la Limba și literatura română, va continua pe 24 martie cu proba la Matematică și se va încheia pe 25 martie, când se va desfășura proba la Limba și literatura maternă.
SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020
- 23 martie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă
- 24 martie 2020: Matematică – probă scrisă
- 25 martie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
- 3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor
Simularea examenului de BAC 2020 va începe tot pe 23 martie cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca pe 24 martie să aibă loc proba obligatorie a profilului, pe 25 martie – Limba și literatura maternă și pe 26 martie – proba la alegere a profilului și specializării.
SIMULARE BAC 2020
- 23 martie 2020: Proba E) a) – proba scrisă – Limba și literatura română
- 24 martie 2020: Proba E) c) – proba scrisă – proba obligatorie a profilului
- 25 martie 2020: Proba E) b) – proba scrisă – Limba și literatura maternă
- 26 martie 2020: Proba E) d) – proba scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
- 3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor
Potrivit ordinului ministrului Educației, simulările naționale din luna martie sunt organizate numai pentru elevii claselor a VIII-a și cei ai claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă.
Documentul prevede că în luna mai poate fi organizată o altă simulare, la nivel de județ, la care pot participa și elevii claselor a XI-a.
”Fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național.
Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului școlar poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a”, prevede ordinul.
Calendarul simulărilor din luna mai va fi stabilit la nivelul fiecărui inspectorat școlar, iar subiectele vor fi elaborate pentru fiecare disciplină de către un grup de lucru constituit la nivelul fiecărui inspectorat școlar.
Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin ”discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se mai arată în ordinul de ministru.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. De asemenea, rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.
Ministrul Educației, Monica Anisie, declara într-o emisiune, la TVR 1, că elevii claselor a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale, dar după ce va fi finalizată programa de examen și vor fi făcute publice modele de subiecte.
În ceea ce îi privește pe elevii claselor a XI-a, ministrul a precizat că și aceștia vor putea susține simularea la BAC, dar organizarea se va face la nivel judeţean, iar fiecare inspectorat şcolar judeţean urmează ”să îşi stabilească atât calendarul, cât şi subiectul”.
”Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a primit, de-a lungul anilor, numeroase solicitări atât din partea elevilor, cât şi a cadrelor didactice, ca aceste simulări să nu mai fie în acelaşi timp, pentru că este o încărcătură foarte mare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi”, explica ministrul.
The post Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat încep pe 23 martie appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.