Surse alternative de curent – ce să alegi pentru nevoile tale

de WTA.ro

Vrei să eficientizezi consumul de energie din locuință, dar fără a reduce confortul termic din interior? Există multe metode practice pe care le poți avea în vedere, dar cea mai recomandată soluție rămâne integrarea unor surse alternative. Cel mai mare avantaj pe care îl prezintă este că au un impact redus asupra mediului. Pot fi folosite în cazul unei pene de curente, ceea ce reprezintă un plus, mai ales pentru companiile care nu-și permit să întrerupă fluxul de lucru.  

Totuși, cum îți poți da seama care este cea mai bună variantă pentru nevoile tale? Despre principalele surse alternative de curent, dar și câteva recomandări pentru achiziție poți afla mai multe în rândurile de mai jos. 

Tipuri de surse alternative de curent

Energia regenerabilă a devenit în ultimii ani o soluție preferată atât de consumatorii rezidențiali, cât și de cei industriali. Eficiența de care dă dovadă atinge standarde înalte – poate fi transformată în numeroase surse de curent și garantează economii pe termen lung. Iată care sunt principalele tipuri de energie verde: 

  • Energie solară – Panourile fotovoltaice convertesc lumina soarelui în electricitate, care poate fi apoi stocată în baterii sau utilizată imediat. Una dintre cele mai performante și fiabile opțiuni pe bază de energie solară este integrarea unui powerbank. Reprezintă, practic, o baterie portabilă, destinată pentru folosirea în cazuri de urgență. Stația poate fi folosită pentru a alimenta diverse aparate electrocasnice. Este fiabilă, silențioasă și ușor de transportat. 
  • Energie eoliană – Curenții de aer sunt captați și transformați ulterior în energie, prin rotirea turbinelor eoliene. Este la fel de practică și avantajoasă din punct de vedere al costurilor de lungă durată. Produce mult mai repede curent, comparativ cu cea solară, tocmai de aceea este folosită cu precădere la scară largă. Însă, este dependentă în mod direct de vânt, ceea ce înseamnă că turbinele nu pot fi amplasate oriunde. 
  • Energie hidraulică – Dobândită prin stocarea și utilizarea apei din baraje și rezervoare. Este o sursă folosită la nivel mondial și presupune transformarea apei în energie prin intermediul turbinelor hidroelectrice și a generatoarelor. Energia cinetică devine energie mecanică, tocmai datorită principiilor gravitaționale. Întregul proces se realizează în mod natural. Nu sunt folosite, așadar, substanțe chimice dăunătoare, care pot crește rata de poluare și incidența cazurilor de îmbolnăvire. 

Ce să alegi pentru consumul tău

Vrei să achiziționezi accesorii panouri solare, dar nu știi exact ce să alegi pentru clădirea unde urmează să le integrezi? Pentru a-ți securiza investiția și a profita din plin de avantajele energiei regenerabile, e bine să ai în vedere câteva lucruri: 

  • Evaluează mai întâi care este consumul mediu al locuinței. Ce tipuri de aparate folosești și care sunt activitățile pe care le derulezi zilnic? Dacă deții o companie, stabilește fluxul de lucru și nevoile angajaților. Astfel, vei avea garanția că rata de productivitate nu va fi afectată. 
  • Locația este foarte importantă pentru a stabili ce fel de surse să alegi. Gândește-te la condițiile climatice, mai specific la indicele UV și la rata de precipitații. Dacă accesul la resurse naturale se face ușor, nu mai sta pe gânduri și optează cu încredere pentru surse alternative de curent. 
  • Alocă un buget realist, dar care să acopere integral nevoile tale în materie de consum. Nu face rabat de la calitate, mai ales dacă trebuie să susții alimentarea unei clădiri de birouri. Gândește pe termen lung. Spre exemplu, cumpărarea unor generatoare de curent poate fi destul de costisitoare, dar investiția se va amortiza în timp. 


Energia regenerabilă reprezintă viitorul în ceea ce privește alimentarea cu energie a locuințelor și a sediilor companiilor. 

Alege în funcție de nevoi și bucură-te de o achiziție în armonie cu mediul înconjurător!

Te-ar putea interesa