Mutarea într-un apartament nou coincide de cele mai multe ori cu lucrări ample de renovări. Cei mai mulţi proprietari care cumpără apartamente le renovează şi le fac exact aşa cum şi le doresc, pentru că le oferă o mare flexibilitate. În urma lucrărilor de renovare rezultă o grămadă de moloz ce trebuie eliminat într-un fel sau altul, în mod legal. Colaborarea cu o firmă de transport moloz în Bucureşti se va dovedi cea mai sigură, simplă şi legală soluţie de eliminare a molozului.
Ce este molozul şi de ce trebuie eliminat?
Molozul este cantitatea de deşeuri rezultată în urma lucrărilor de renovare în apartamente şi în case. Molozul reprezintă un amestec de gresie şi faianţă spartă, tencuiala, zidărie, resturi PVC, lemn şi alte materiale. Molozul trebuie eliminat cât mai curând posibil după efectuarea lucrărilor de renovare pentru că poate incomoda echipa care lucrează în apartament şi le poate zădărnici încercările de a face lucrări mai complexe.
Eliminarea molozului printr-o firmă de transport specializată
Una din cele mai eficiente metode de eliminare a molozului este reprezentată de chemarea unei firme de transport moloz ai căror reprezentanţi vor încărca în saci molozul şi îl va duce la groapa de gunoi. În câteva minute sau zeci de minute, proprietarii apartamentelor scap de tot molozul, contra unei sume de bani nu foarte mare.
Cele mai citite articole
Autospecialele de transport moloz permit preluarea molozului în saci sau vrac, precum şi deşeurilor şi mobilierului vechi, iar echipele de specialişti în preluarea molozului şi transport cară sacii din apartament în maşină, gestionând în mod corespunzător molozul la groapa de gunoi.
Ce spune legea despre aruncarea molozului la întâmplare?
Desigur că se găsesc foarte mulţi proprietari care, din dorinţa de a face economie au impresia că pot arunca la tomberoanele de gunoi sau pe câmp molozul fără a păţi nimic sau că îl pot duce ei înşişi la groapa de gunoi a oraşului. Legea este destul de dură în acest sens, iar reprezentanţii Gărzii de Mediu iau măsuri drastice în acest sens.
Sunt situaţii în care oamenii aleg să arunce molozul ziua în amiaza mare şi sunt urmăriţi de maşinile Gărzii de Mediu. Sunt situaţii în care proprietarii apartamentelor care îşi aruncă gunoiul la întâmplare plătesc amenzi usturătoare, dar mai nou, reprezentanţii Gărzii de Mediu pot chiar să confişte maşina cu care este transportat molozul.
Amenzile pentru aruncarea molozului la întâmplare după renovarea apartamentelor sunt şi mai mari în cazul firmelor de construcţii, care pot fi amendate cu până la 6000 de lei. Astfel se încearcă combaterea acestei practici generalizate de a arunca deşeurile din renovări sau din modernizări, din construiri şi demolări în pubelele şi în ghenele pentru deşeuri municipale sau pe drumuri ori terenuri abandonate.