Top 3 aspecte de avut în vedere după ce ți-ai achiziționat prima mașină

de WTA.ro

Entuziasmul avut atunci când îți cumperi prima ta mașină nu se compară cu nimic. Totuși, nu trebuie să lăsăm acest lucru să ne distragă de la întregul proces pe care îl avem de făcut după ce am primit cheile automobilului.  Cu toții știm că achiziționarea unei mașini vine cu o serie de responsabilități pe care nu le poți lăsa de izbeliște, astfel că, dacă vrei să fii un bun participant în trafic, trebuie să te ocupi de ele de la bun început. Dacă vrei să știi exact ce trebuie să rezolvi, citește în continuare acest articol pentru a afla care sunt cele 3 aspecte de ținut cont.

Top 3  sarcini pe care trebuie să le rezolvi 

  1. Trebuie să ai RCA

După cum majoritatea șoferilor auto știu  deja, să ai RCA este o obligație dată prin lege. Aceasta este denumită în întregime ca fiind asigurarea de răspundere civilă auto și fiecare participant care circulă pe drumurile publice este nevoit să o aibă.  Și poate că te întrebi de ce ești obligat să ai RCA. Ei bine, din mai multe motive, precum: va acoperi pagubele materiale create în urma unui accident, dar și vătămările la nivel corporal sau în cazul unui deces. Mai exact, se vor despăgubi persoanele prejudiciate nevinovate în urma unui accident auto, de aceea este important să nu uiți de acest aspect. Astfel că, dacă tu vei fi prejudiciat, asiguratorul celui care a provocat accidentul îți va plăti toate daunele create. De asemenea, dacă vrei să rezolvi imediat cu asigurarea, poți opta pentru serviciul de RCA ieftin online direct pe site-ul celor de la Asiguraricontactless.ro.

  1. Nu uita și de CASCO

Chiar dacă acest tip de asigurare nu este obligatorie, să știi că este bine de avut.  , Prin CASCO te vei asigura că nu va trebui ca în urma unui accident să scoți din propriul buzunar bani pentru a îți repara mașina. Știm cu toții că genul acesta de cheltuieli sunt unele dintre cele mai mari, de aceea, poți evita să ajungi  să scoți din buzunar sume astronomice pentru reparațiile auto. Dacă vor exista astfel de momente neplăcute, măcar vei știi că îți vor fi plătite toate daunele personale de către asigurator.

  1. Semnele de începător contează

După primirea permisului auto este recomandat să îți asiguri mașina ca începător cu semnele corespunzătoare. În legislația actuală se menționează clar că acest aspect este unul obligatoriu, nu opțional. Deci va trebui să achiziționezi un set de buline galbene, pe care să le lipești pe parbriz și pe lunetă. Acestea au enorm de multe avantaje, precum: ceilalți șoferi auto vor fi mai indulgenți cu tine și nu vor pune atât de multă presiune, te vei mai simți în siguranță și cel mai important, vei respecta legile în vigoare. Semnele de începător se pot comanda din diferite magazine online sau dacă nu, poți căuta chiar la școala de șoferi la care ai participat.  

În concluzie, pentru a putea participa la trafic în mod legal și în siguranță, trebuie ca aceste aspecte să fie rezolvate. Așadar, ține cont de cele menționate mai sus și rezolvă-le cât mai repede posibil!

Sursă foto: Unsplash.com

Te-ar putea interesa