Vrei să devii vegetarian? Ai o paletă bogată de fructe şi legume bogate în proteine!

de WTA.ro

Vegetarienii sau veganii susţin că se simt mult mai bine decât perioada în care consumau carne, arăta mult mai bine, se mişcă rapid şi au analizele mult mai bune. Vegetarienii sunt protejaţi de diabet, de boli arteriale, slăbesc mai uşor şi au avantajul de a avea o condiţie fizică mai bună şi o stare de bine emană prin toţi porii. De toxine nici  nu poate fi vorba, iar carențele de proteine nu există fiindcă natura a lăsat o grămadă de alimente bogate în proteine.

Pentru cei care nu ştiu ce este aronia si care sunt celelalte fructe şi legume pline de proteine, este foarte important să se intereseze în acest sens şi să consulte atât studii de specialitate, cât şi opinii ale experţilor care susţin vegetarianismul, un stil de viaţă şi de alimentaţie cu multiple beneficii.

Beneficii ale vegetarianismului ca şi stil alimentar şi de viaţă

Mulţi dintre cei care au decis să devină vegetarieni susţin că acest stil de viaţă li se potriveşte perfect, necesitând mai puţin timp petrecut în bucătărie, având o mai mare energie şi o condiţie fizică mai bună. Concret, beneficiile adoptării stilului de viaţă vegetarian includ:

  • condiţia fizică mult îmbunătăţită. Vegetarienii au o sanatate de fier, mai multă energie, pot participa la antrenamente mai intense şi se recuperează mai repede după anumite afecţiuni sau intervenţii;
  • oase puternice. În ciuda opiniilor populare, vegetarienii nu au carente de vitamine şi minerale în corp. studiile arată chiar că cei ce consuma fructe si legume bogate in proteine şi în calciu sunt feriţi de osteoporoza;
  • aspect fizic îmbunătăţit. Vegetarienii nu vor fi niciodată obezi. Obezitatea este o problemă globală cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi oameni de toate vârstele, iar pentru ca fructele şi legumele conţin foarte puţine grăsimi, este practic imposibil să se îngraşe excesiv;
  • protecţie anticancer. Studiile recente arată ca o dietă vegetariană scade riscul apariţiei cancerului, îndeosebi a cancerului la colon, san sau stomac;
  • tensiune arterială bună. Vegetarienii nu vor avea niciodată o tensiune arterială sau un puls ridicat, iar grăsimile nu se vor depune pe vasele de sânge, asigurând un nivel de colesterol acceptabil.

În plus, studiile efectuate arată că vegetarienii nu suferă de dureri de cap, sunt mai fericiţi şi mai puţin stresaţi, nu suferă de constipaţie, sunt protejaţi de bolile inimii şi au un indicator al masei corporale mai bun.

Nu în ultimul rând, mirosul emanat prin transpiraţie de vegetarieni nu va fi neplăcut, pentru că nu au toxinele din carne atât de neplăcute de eliminat. Studiile arată ca vegetarienii care consumă fructe şi legume bogate în proteine trăiesc mai mult comparativ cu cei ce consuma foarte multă carne, îndeosebi carne roşie. Dieta vegană reduce decesele şi aduce numeroase efecte din punct de vedere al sănătăţii.

Te-ar putea interesa