Indiferent de anotimp, părul nostru trece printr-o mulțime de provocări. Expunerea la soare, vântul puternic, schimbările bruște de temperatură și poluarea din atmosferă formează o echipă de factori externi care supun firul de păr la o serie de probe, în ceea ce privește testarea rezistenței și a protecției sale.
Din dragoste pentru sănătatea părului, încercăm să-i oferim o viață cât mai bună. Fie că este vorba despre respectarea unei rutine zilnice de îngrijire, fie de aplicarea unor tratamente intens hidratante și reparatoare, încercăm toate opțiunile disponibile.
Cu toate acestea, folosirea produselor cosmetice în mod greșit, ștergerea incorectă a părului cu prosopul, procesarea termică excesivă sau șamponarea inadecvată, concentrată mai mult asupra vârfurilor, influențează în mod direct bunăstarea podoabei capilare. Mai precis, vârfurile devin uscate, casante și, în final, se despică.
Pentru a păstra aspectul părului, ai nevoie de câteva produse eficiente, alese în acord cu nevoile fibrei capilare, și de urmărirea unor tehnici corecte de îngrijire. Iată câteva sfaturi utile:
Alege un șampon pentru refacerea structurii firului de păr
Orice rutină de îngrijire, indiferent că ne referim la ten, piele sau păr, are la bază un produs de curățare, care îndepărtează în totalitate murdăria și impuritățile. În ceea ce privește capitolul dedicat podoabei capilare, șamponul se aplică doar în zona scalpului, locul unde se acumulează excesul de sebum, mătreața sau reziduurile lăsate de produsele de stilizare.
Pe ce criterii să-ți bazezi opțiunile? Ei bine, ai grijă ca pe lista ingredientelor să fie prezente acidul hialuronic, acidul lactic, keratina, colagenul, vitamina B6 sau minoxidil, toate îndeplinind roluri speciale în hrănirea sau stimularea creșterii părului.
Spre exemplu, poți încerca un sampon Moroccanoil intens reparator și hidratant cu pielea scalpului. Pe lângă faptul că protejează culoarea, acesta îmbunătățește elasticitatea și repară fibra capilară, fiind ajutat de uleiul de argan antioxidant, de keratină și de acizii saturați.
Aplică ulei pe vârfuri, înainte de spălare
Dacă observi că starea vârfurilor tale începe să se degradeze vizibil, înseamnă că a sosit momentul pentru a introduce o serie de schimbări în ritualul de îngrijire. Așadar, înainte să folosești șamponul propriu-zis, aplică un strat bogat de ulei pe jumătatea inferioară a podoabei capilare.
Chiar dacă ai un scalp gras, utilizarea unui produs pe bază de ulei nu va îngrășa rădăcina. Din contră, uleiul hidratant protejează vârfurile, având grijă ca ele să fie spălate doar cât au nevoie.
Tratamentul de hidratare și reparare este cel mai bun prieten al părului
Cu siguranță sunt momente în care timpul liber nu este întotdeauna de partea noastră, astfel încât trebuie să facem anumite compromisuri. Încearcă să micșorezi frecvența acestora, când vine vorba de sănătatea părului tău.
După curățarea temeinică a firelor și a scalpului, elimină surplusul de apă, tapotând toată suprafața cu un prosop curat din bumbac. Apoi, aplică, doar pe lungimea firului de păr, un tratament intens hidratant și reparator, insistând în zona vârfurilor.
Dacă ai o perioadă mai liberă, când poți dedica o seară întreagă răsfățului fibrei capilare, lasă tratamentul să acționeze pentru câteva minute sau ore. Pe măsură ce ingredientele active au mai mult timp la dispoziție să-și facă efectele, părul își va modifica aspectul.
Pe lângă recomandările amintite anterior, încearcă să treci peste bine-cunoscuta „frică de foarfecă”. Specialiștii în domeniu sunt de părere că părul are nevoie de o tunsoare la aproximativ trei sau patru luni, pentru regenerare și eliminarea firelor casante.
Sursă foto: Shutterstock