6 trucuri de care ai nevoie pentru a obține un machiaj de invidiat fără a merge la salon

de WTA.ro

Fără îndoială că te-ai aflat uneori în situația în care ți-ai dorit un machiaj profesional, dar nu ai fost dispusă să investești prea mult în acesta ori poate că n-ai avut timp să mergi la salon și să obții look-ul dorit. Cu toate acestea, află că nu e nevoie să te duci neapărat la salon dacă vrei să ai un machiaj de invidiat, ci îl poți obține chiar la tine acasă, respectând 6 trucuri importante. 

1. Cumpără-ți produse de calitate

Investește în produse de calitate atunci când vine vorba de ceea ce aplici pe tenul tău. Cumpără-ți un set de pensule machiaj complet și ține cont de faptul că fiecare dintre ele are rolul ei. De exemplu, există pensule pentru fard de pleoape, pentru ruj, pentru aplicarea pudrei, pentru fond de ten, pentru fard uscat, pentru fard cremos, pentru corector. 

Deși pot fi costisitoare, unele dintre produsele pentru make-up pot fi utilizate pe termen lung, mai ales dacă sunt păstrate în mod corect și igienizate. Și, de asemenea, indiferent ce tip de ten ai, fie că este sensibil sau nu, merită să îi acorzi o atenție sporită și să te asiguri că tot ceea ce aplici nu este nociv și conține ingrediente de calitate. 

2. Curăță-ți bine tenul înainte de a începe să te machiezi

Înainte de a începe procesul de make-up, demachiază-te (chiar dacă nu ai fost machiată înainte) și spală-te pe față cu un gel purifiant. E nevoie să ai un ten curat, lipsit de orice impurități, astfel încât să obții ca rezultat un machiaj profesional. 

3. Aplică o cremă hidratantă

După ce te-ai asigurat că tenul tău este curățat complet, folosește o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten, astfel încât să previi exfolierea pelii odată ce aplici produsele de make-up.

4. Utilizează o bază pentru machiaj

Aplică uniform o bază de machiaj pe față înainte de a începe să folosești celelalte produse, cu rolul de a asigura rezistență make-up-ului tău pe parcursul zilei sau seri. Este suficientă o cantitate mică de bază aplicată uniform pe suprafața întregii fețe și machiajul tău va dura mai mult decât te vei aștepta. 

5. Aplică o bază de gene astfel încât să obții gene lungi și pline de volum

Cele mai citite articole

Secretul unor gene lungi nu constă neapărat în a ți le aplica pe cele false. Este suficient să folosești o bază de gene înainte să utilizezi rimelul și vei reuși să ți le alungești și să le oferi un volum de care vei fi mai mult decât mulțumită. Pe lângă bază, asigură-te că și rimelul tău este unul de calitate, astfel încât să obții rezultatul dorit. 

6. Respectă o anumită ordine atunci când te machiezi

Surprinzător sau nu, există o anumite ordine pe care specialiștii în make-up recomandă să o respecți. Așadar, după ce te-ai demachiat corespunzător, ți-ai curățat tenul și ai aplicat o bază pentru machiaj, aplică fondul de ten de sus în jos, cu mișcări ample, folosindu-te de o pensulă sau de un burete. Utilizează apoi pudră, care are rolul de a oferi rezistență fondului de ten și de a uniformiza machiajul. După, aranjează-ți sprâncenele cu ajutorul unei perii dedicate acestora și le poți contura cu ajutorul unui fard și unui creion de sprâncene. 

De asemenea, pentru un machiaj de invidiat, nu uita de ochi: aplică mai întâi o bază pentru pleoape, astfel încât să sporești rezistența machiajului. Mai apoi, cu ajutorul unei pensule, utilizează punctat pe întreaga suprafață a pleoapei fardul principal. După aplicarea celui principal, e recomandat să folosești și alte farduri în celelalte zone ale pleoapei, pentru a crea un machiaj deosebit. Nu uita de rimel atunci când vine vorba de machiajul ochilor și, opțional, poți folosi un creion dermatograf pe mucoasa acestora.

Spre final, aplică blush dinspre tâmple spre pomeți, până la jumătatea obrazului, astfel încât tenul tău să capete strălucire. Este recomandat să estompezi bine conturul acestuia. Și, în cele din urmă, conturează-ți buzele cu ajutorul unui creion și aplică apoi rujul tău preferat din centrul buzelor înspre exterior.

Așadar, cu niște produse de calitate și cu puțină îndemânare exersată de-a lungul timpului, poți obține un machiaj profesional chiar la tine acasă! 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa