5 echipamente care nu trebuie să lipsească dintr-un cabinet stomatologic

de WTA.ro

Siguranță, eficiență, încredere, profesionalism – iată câteva dintre atributele pe care orice cabinet stomatologic ar trebui să le inspire clienților săi. Performanța presupune întotdeauna investiții în echipamente medicale atent alese, care să ușureze munca și să transforme succesul într-o certitudine. În continuare, o listă din care să te inspiri.

Mixer pentru materiale pentru amprente

Utilizarea unui mixer pentru materiale amprenta este o metodă sigură de a-ți îmbunătăți performanțele de lucru și de a evita erorile. Un astfel de dispozitiv garantează o calitate excelentă a amestecului, element de bază și indispensabil pentru realizarea de restaurări precis adaptate fiecărui pacient.

Amestecarea materialelor se realizează rapid, cu dispersarea sigură a ingredientelor. Rezultatul este o pastă omogenă, fără goluri de aer, cu consistență perfectă și cu atributele funcționale optime, care încurajează eficiența medicului stomatolog, reduce riscul erorilor și inexactităților apărute în prelucrarea efectuată de tehnicianului dentar și sporește satisfacția pacientului. 

Determinator pentru culoarea naturală a dinților

Procedurile estetice și cele de restaurare reprezintă o parte importantă a tratamentelor efectuate în cabinetul stomatologic, astfel că un dispozitiv performant pentru determinarea culorii naturale a danturii reprezintă o investiție pe termen lung.

Discutăm despre un aparat performant, cu o acuratețe deosebită, care permite identificarea nuanței dintelui indiferent de lumina ambientală, prin intermediul unui spectrofotometru precis, care elimină erorile și garantează exactitatea măsurătorii.

Principalul beneficiu al utilizării unui asemenea dispozitiv este legat de comunicarea rapidă, perfectă, fără dubii și fără erori între cabinetul stomatologic și laboratorul de tehnică dentară. De asemenea, rezultatul final al lucrării efectuate va fi ireproșabil, ceea ce înseamnă satisfacția pacientului. Dar merită luată în calcul și experiența de tratament a pacientului, pe care un asemenea dispozitiv îl poate scuti de un drum suplimentar către laboratorul de tehnică dentară, de pildă, și care va fi mai implicat și mai liniștit în ceea ce privește deciziile luate pe baza indicațiilor și a măsurătorilor unui aparat performant. 

Aparat pentru testarea vitalității dentare

Acest tip de dispozitiv este considerat foarte util de către medicii stomatologi pentru că eficiența sa demonstrată se asociază unei experiențe favorabile pentru pacient. Astfel, aparatul generează un curent electric de intensitate redusă, un stimul care devine din ce în ce mai puternic până când pacientul îl percepe și îl poate descrie. 

Utilizarea aparatului este mult mai confortabilă pentru pacient, căci stimulul dureros dispare imediat, iar intensitatea durerii rămâne redusă pe toată durata examinării. De asemenea, îi oferă medicului o scară obiectivă pe care se poate cuantifica efectul perceput, pentru o evaluare cât mai precisă a vitalității dintelui pe care urmează să se intervină și pentru alegerea protocolului terapeutic adecvat.

Dispozitiv pentru detectarea și inspectarea cariilor

Descris ca un instrument de diagnosticare util, eficient și fără costuri adăugate per pacient, dispozitivul pentru detectarea cariilor este un accesoriu echipat cu LED de înaltă luminozitate, cu ajutorul căruia se pot inspecta cariile, calculii, fracturile dentare și orificiile canalelor rădăcinilor dentare. 

Intensitatea LED-ului este de 15.000-30.000 lux la o distanță de 5 mm, furnizată cu ajutorul a două baterii alcaline AAA. Prin folosirea acestui tip de dispozitiv, necesitatea utilizării radiografiilor pentru diagnosticare scade, iar feedback-ul devine mai rapid, ceea ce înseamnă economie de timp, atât pentru medic, cât și pentru pacient. 

Generatorul de ozon

Discutăm despre un dispozitiv medical special conceput pentru activitatea stomatologică, a cărui acțiune bactericidă, virucidă și fungicidă crește rata de succes a tratamentelor.

Generatorul de ozon se folosește cu succes în odontologie și endodonție, pentru dezinfecția și sterilizarea canalelor radiculare. El este eficient în tratamentul inflamației locale, a stomatitelor și micozelor, a leziunilor cauzate de proteze, a gingivitelor, parodontitelor și pungilor parodontale.

Utilitatea sa este recunoscută și în domeniul implantologiei și al chirurgiei, pentru dezinfecția cavității bucale, pentru hemostază, în rezecții apicale sau postextracțional.  

Sursă foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa