Micropigmentarea este cea mai bună soluție pentru persoanele care au sprâncenele scurte, întrerupte sau cu goluri. Cu ajutorul acestui machiaj semipermanent, care este realizat cu pigmenți cosmetici medicali, poți obține sprâncene voluminoase, cu o formă perfectă. În plus, prețul pentru micropigmentare nu este foarte mare, iar durata acestei proceduri este de o oră și jumătate.
Dacă alegi să apelezi la această procedură, poți renunța la toate fardurile pe care obișnuiai să le folosești pentru conturul sprâncenelor. Iar pentru a obține forma pe care ți-o dorești, ar trebui să optezi pentru tehnica potrivită nevoilor tale – așa că iată trendurile de care ar trebui să ții cont!
Tehnica ombre
Tot mai multe persoane apelează la tehnica ombre de micropigmentare, prin care se creează o imagine compactă a sprâncenelor. Prin această metodă, procesul de colorare se realizează gradual, iar trecerea se face treptat de la o nuanță intensă la una mai deschisă. În această situație, efectul obținut este asemănător celui de fardare. În general, această tehnică este preferată de clientele care obișnuiesc să poarte un make-up zilnic.
Această tehnică oferă imaginea unei sprâncene naturale, cu efect pudrat, pentru că vopseaua nu este folosită pe întreaga sprânceană. Practic, întreaga culoare se folosește gradual, fiind aplicată difuz în zona de început a sprâncenei, și mai concentrat pe coada sprâncenei. În urma acestui proceduri, sprâncenele au un contur natural și discret și creează un echilibru vizual.
Tehnica Ombre presupune realizarea unei serii de micropuncte pe linia sprâncenei. Aceste puncte sunt mult mai puține și mai dispersate în zona de început a sprâncenei, însă acestea cresc treptat, ca număr și ca densitate, pe corpul și coada sprâncenei, iar astfel se crează un efect de umbră. Specialiștii folosesc pentru această tehnică ace de tip 3RL sau RL, iar poziția stiloului este perpendiculară pe zona de lucru.
Tehnica powdering
Prin tehnica powdering sunt combinate mai multe tehnici de micropigmentare, iar rezultatul final este unul natural. În general, clientele care apelează la acest procedeu doresc să își îmbunătățească forma sprâncenelor, dar într-un mod cât mai discret.
Prin acest procedeu sunt folosite mai multe nuanțe de pigmenți, în funcție de zonele din sprânceană care urmează să fie micropigmentate. Această tehnică se poate realiza într-o singură ședință, însă, în anumite cazuri sunt necesare două ședințe diferite. Avantajul acestui procedeu constă în faptul că oferă o senzație de volum sprâncenelor, prin combinarea mai multor nuanțe: blond închis, șaten deschis și șaten mediu.
Tehnica „Fir cu fir”
O altă tehnică populară de micropigmentare a sprâncenelor este cea de microblanding. Această tehnică imită direcția naturală a firelor de păr din sprânceană, prin desenarea unor fire noi, cu ajutorul unui aparat electric și a unui ac foarte fin. Prin acest procedeu se pot obține sprâncene naturale, mai dense, iar o ședință de microblading durează doar o oră și jumătate.
Tehnica Hybrid
În general, persoanele care au sprâncene foarte rare, cu goluri mari, optează pentru tehnica de micropigmentare hybrid. Practic, această procedură îmbină ambele tehnici – fir cu fir și powder. Iar la final, sprâncenele au un aspect natural, plin de volum, pentru că tehnica pudrării oferă senzația unor fire mai dese.
Toate aceste tehnici te pot ajuta să obții sprâncene voluminoase, cu aspect natural, care îți vor oferi look-ul pe care ți-l doreai. Dacă optezi pentru micropigmentare, poți renunța la fardurile și creioanele de sprâncene, pentru că în urma unei astfel de proceduri, sprâncenele tale vor fi mult mai bine conturate și mai dense. În plus, o asemenea procedură este sigură și ușor tolerabilă de către orice clientă, chiar și de către persoanele sensibile, pentru că experții folosesc un mix de anestezice externe eficiente. De asemenea, înainte de procedură, specialistul va realiza un contur direct pe sprâncenele tale, cu ajutorul creionului, astfel încât să îți poți face o idee despre forma pe care o vei obține în urma micropigmentării.