Îți dorești confort și relaxare în locuința proprie, iar întreaga amenajare a apartamentului se bazează pe aceste criterii, pentru că, vorba aceea, unde-i mai bine ca acasă…Toate bune și frumoase, dar ce te faci când camera de baie este un spațiu îngust, unde cu greu te strecori între chiuvetă și cabina de duș?
Îți prezentăm în continuare câteva trucuri smart pentru amenajarea unei băi înguste, pentru un plus de confort și o funcționalitate sporită:
- Instalează mobilier de baie de dimensiuni reduse
Cel mai mult spațiu este ocupat de mobilierul de baie, așa că trebuie să te orientezi către dulapuri suspendate, de mici dimensiuni și să poziționezi vasul de WC într-un colț al băii, pe latura lungă. Dacă este nevoie să instalezi măști care să acopere țevi și alte instalații, utilizează aceste spații pentru organizarea unor lavițe, etajere și firide unde să poți pune diferite obiecte necesare în baie.
- Înlocuiește cada de baie cu o cabină de duș
Dacă ai o baie îngustă, spațiul va fi și mai strâmt în condițiile în care păstrezi cada pe care ai găsit-o montată conform proiectării inițiale a apartamentului. Înlocuiește acest obiect masiv și greu de încadrat într-un design modern, cu o cabină de duș pe care să o amplasezi într-un colț al băii, pentru a te bucura de maximum de loc liber, ca să te miști lejer între chiuvetă, WC și duș.
- Utilizează materiale naturale în culori deschise
Perfecțiunea stă în detalii, iar în cazul unei băi înguste secretul constă în alegerea unor materiale naturale, cu texturi fine și culori deschise (alb, bleu, bej, crem, gri deschis, alb-fildeș) care să creeze senzația de spațiu, confort și chiar lux.
Alege un blat de marmură pentru baie care să reprezinte piesa centrală în jurul căreia să construiești întreg ansamblul estetic, în linii simple, moderniste și cu minimum de elemente decorative, pentru o funcționalitate sporită.
- Montează pereți de sticlă transparentă
Perspectiva este foarte importantă în cazul unei băi înguste, iar prima impresie nu trebuie să fie de loc înghesuit, fără posibilitate de mișcări ample. Ca să creezi percepția unei zone confortabile, montează pereți de sticlă transparentă care să separe cabina de duș față de restul băii.
Poți să alegi chiar și uși de sticlă, iar pe suprafața lor să aplici modele sablate, pentru a asigura intimitatea. Renunță la perdelele din plastic sau la pereții separatori din lemn stratificat, pentru că vor strica perspectiva încăperii.
Folosește oglinzi ca să dai senzația de spațiu și montează-le pe mai mult de un perete de baie, ca să beneficiezi de un efect dublu.
- Folosește sisteme inteligente de iluminare
Utilizează lumini inteligente pentru a pune în evidență anumite spații, care să pară mai mari și pentru a masca zonele pe care le vrei mai puțin evidente. Folosește spoturi luminoase montate pe plafon, combinate cu șiruri de leduri montate de-a lungul oglinzilor. Completează sistemul de iluminare cu lămpi locale, pentru zona de deasupra chiuvetei.
Optează pentru sisteme de iluminare reglabile, ca să alegi nivelul optim de iluminare, pentru că vei dori o lumină discretă și odihnitoare atunci când te răsfeți cu un duș relaxant, dar vei avea nevoie de spoturi puternice pentru sesiunile de machiaj sau de bărbierit la oglinda din baie.
Ține seama de aceste trucuri smart și amenajează inteligent o baie îngustă, ca să te bucuri de tot confortul dorit la tine acasă.