Cărțile de parenting sunt ideale atât pentru părinții noi, dar și pentru cei ce au deja experiență cu cei mici. Întotdeauna poți învăța noi trucuri și poți afla sfaturi utile pentru educația și dezvoltarea sănătoasă a copilului tău.
Dacă vrei să achiziționezi o carte de parenting însă nu știi pe care să o alegi, consultă lista următoare și descoperă cele mai populare 8 cărți din care vei afla cum să interpretezi cel mai bine comportamentul copilului și cum să reacționezi în funcție de situație.
Fițuici de parenting – Emily Oster
Emily Oster oferă tuturor noilor părinți un ghid practic, bazat pe date concrete și dovedite științific despre cele mai cunoscute dileme de parenting, de la naștere și până la grădiniță. Autoarea demontează miturile regăsite pe internet și revine asupra acestora cu răspunsuri și soluții corecte și testate.
Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor – Linda Lantieri
Caracterul unei persoane se formează încă din copilărie, iar această carte încearcă să demonstreze acest lucru prin dorința de a adăuga o nouă disciplină în programa educațional, și anume: învățarea socio-emoțională.
Ghidul oferă atât informații utile, dar și exerciții practice care stimulează abilitățile de comunicare interpersonală, creșterea stimei de sine, îmbunătățirea conștiinței de sine și creșterea performanței școlare la copii.
Mami, tati, mă auziți? – Jacques Salomé
Cartea pune la dispoziție un dicționar al înțelegerii semnelor nonverbale ale copilului, limbaj care va contura relațiile dintre copil și părinți. Comunicarea nonverbală la copii se manifestă prin gestică, transpunerea în act, ritualuri, somatizări și simbolizări, adică o conduită pe care părinții trebuie să o descopere, așa cum cel mic încearcă să descopere lumea ce-l înconjoară.
Parenting Conștient – Susan Stiffelman
Cartea prezintă o comunicare continuă și un schimb de experiențe între copil și părinți. Cel mic trăiește fiecare experiență în prezent și savurează toate lucrurile mărunte cu care se întâlnește zi de zi, iar părinții îl învață pe tainele lumii în care trăiește, cum să crească responsabil, încrezător în sine și afectuos față de el și de cei din jurul lui.
Cum iubești un copil – Janusz Korezak
Autorul consideră că un copil este egal cu un adult și trebuie tratat cu același respect și responsabilitate. Astfel, cartea prezintă un alt tip de relație între cele două părți, și anume: un parteneriat între cei mici și adulți.
Parenting pozitiv – Rebeca Eanes
Autoarea aduce în prim plan un ghid pentru părinții care se află într-un impas de comunicare cu copilul lor. Dacă cel mic refuză să facă ceea ce îi spui, te simți neputincios și pierzi controlul, atunci această carte te va aduce pe drumul cel bun. Parentingul nu înseamnă doar respectarea regulilor de către cei mici, ci părinții trebuie să se implice activ în viața lor pentru a se putea dezvolta armonios.
Un părinte mai bun – Elaine Mazlish și Adele Faber
Indiferent de vârsta copilului pot apărea conflicte între cel mic și adulți. Multe dintre acestea sunt greu de rezolvat. „Un părinte mai bun” te învață cum să depășești aceste momente, oferindu-ți exemple concrete și soluții pentru toate problemele inevitabile ce apar în procesul de creștere al copiilor.
Ghidul unui cuplu ocupat – Kathy Peel
Kathy Peel oferă o perspectivă diferită despre viața de familie, alături de un copil. Atunci când serviciul și activitățile casnice deja storc orice bucurie din viața ta, autoarea îți prezintă un nou mod de organizare, în care fiecare membru al familiei se implică activ în treburile casei. Datorită acestui plan, copilul va învăța ce înseamnă responsabilitatea și munca, dar se va și distra și va petrece timp de calitate cu părinții săi.
Completează aceasta listă cu alte cărți de parenting pe care le cunoști și descoperă universul complet al acestui domeniu! Petrece momente unice și fericite alături de partenerul de viață și de copilul tău și oferă-i un mediu plin de iubire și înțelegere!