Cum alegi cea mai buna masina de tocat carne profesionala?

de WTA.ro

Unii dintre cei mai mari consumatori de carne la nivel european sunt romanii. Cele mai bune retete cu carne tocata sunt preparate atat de cele mai iscusite gospodine, cat si in marile restaurante sau chiar in restaurantele tip fast-food. De la celebrele sarmalute, chiftele si musaca, pana la ciorba de perisoare si ardeii umpluti, retetele cu carne tocata necesita diferite ingrediente proaspete si sanatoase, printre care si carnea tocata.

Fie ca este de porc, de vita sau de pui, fie ca este amestec de carne tocata, acesta este principalul ingredient de care niciun bucatar profesionist nu se poate lipsi si pe care nu il poate inlocui. Asadar, din bucatariile profesionale ale restaurantelor, ale fast-food-urilor si ale afacerilor HoReCa nu trebuie sa lipseasca o masina de tocat carne profesionala din oferta Conti Grup.

Criterii de selectie a celei mai bune masini de tocat carne profesionala

Pregatirile pentru o petrecere de nunta sau de botez, pentru o petrecere aniversara in cadrul unui restaurant luxos sau in cadrul unui restaurant simplu nu pot fi complete fara traditionalele sarmale. Sarmalutele reprezinta unul dintre cele mai renumite si mai apreciate feluri de mancare traditionale, care nu lipseste de la petreceri.

Pentru a fi siguri ca totul este proaspat, carnea trebuie sa fie de cea mai buna calitate, asa ca bucatarii profesionisti aleg sa investeasca intr-o masina de tocat carne profesionala, in care sa toace carnea proaspata, cumparata de la producatori sau din magazinele de specialitate.

Primul si cel mai important criteriu dupa care se alege masina profesionala de tocat carne este versatilitatea. Desi maruntirea carnii este principala functie, aria mare de utilizare a produsului este un criteriu esential. Asadar, masina trebuie sa vina „la pachet” cu accesorii care fac posibila tocarea si stoarcerea a mai multe tipuri de alimente, in diferite dimensiuni. Prin urmare, masina de tocat carne profesionala trebuie sa fie dotata si cu un sistem de stors rosii, de tocat nuci, biscuiti si alune, dar si pentru a face carnati, caltabosi sau chiftele.

De asemenea, se va pune accent si pe siguranta in utilizare. Functia de inversare si cea de fixare sunt foarte importante pentru alegerea masinii de tocat carne profesionala. Functia Reverse este cea care il ajuta pe utilizator sa deblocheze instrumentul, in cazul in care se intampla ca in recipient sa ajunga o cantitate prea mare de carne, iar cutitul sa nu mai faca fata. Functia de fixare este la fel de importanta, asigurandu-l pe utilizator ca niciuna dintre componentele masinii de tocat carne nu se va desprinde.

Durabilitatea masinii de tocat carne tine de materialele din care este fabricata carcasa, precum si de rezistenta componentelor si a accesoriilor produsului. Spre exemplu, otelul inoxidabil este cel mai des utilizat la confectionarea unui aparat profesional, fie ca este vorba despre o masina de tocat carne, fie ca este vorba despre orice alt tip de aparat.

O masina de tocat carne profesionala de calitate poate fi comandata chiar din mediul online, din magazinul de specialitate Conti Grup, si este foarte eficienta, deoarece va fi utilizata pe tot parcursul anului, garantand calitatea si prospetimea ingredientelor din care sunt preparate felurile de mancare.

Te-ar putea interesa