Cum alegi creditul care ți se potrivește în funcție de nevoi

de WTA.ro

Cheltuielile planificate, dar mai ales cele neprevăzute pot duce la o destabilizare a bugetului personal. 

Cu venituri care nu pot ține pasul cu creșterile de prețuri, orice vis sau problemă apărută inopinat își poate găsi rezolvarea adecvată cu ajutor din exterior, de la o instituție financiar-bancară, menit să te susțină în momentele dificile și să îți ofere protecție. Analizează cu atenție implicațiile și dacă poți rambursa suma la termen!

Iată cum alegi creditul care ți se potrivește în funcție de nevoile tale! 

Credite pentru nevoi personale

Ai nevoie de un împrumut rapid, fără a justifica utilizarea fondurilor? Atunci un credit de nevoi personale poate fi soluția potrivită pentru tine. Acesta trebuie să fie avantajos și să te ajute să îți rezolvi problemele, iar ratele să nu devină o povară. 

Un astfel de credit poate avea o aprobare rapidă de 24 de ore de la depunerea dosarului complet și o perioadă de rambursare de până la 60 de luni. Poți alege unul cu sau fără garanție imobiliară sau garantat cu depozit colateral, optând pentru dobândă variabilă sau fixă. 

Achiziția unei mașini

Dacă îți cumperi mașină pentru prima dată sau decizi că a venit timpul să înlocuiești mașina veche cu una nouă, poți solicita un credit auto pentru aceasta. Verifică online condițiile de eligibilitate impuse sau dă o fugă la agenția bancară din apropierea casei și vei afla tot ceea ce ai nevoie și care sunt pașii de urmat pentru a primi împrumutul. 

Credite pentru locuință

Vine un moment în care îți dorești să îți cumperi propria casă. Nu ai banii necesari, ci doar o mică parte pe care ai reușit să o pui deoparte? Un credit pentru locuință te poate ajuta sa îți îndeplinești visul. Verifică tipurile de credite acordate de bancă și condițiile de eligibilitate solicitate pentru a găsi varianta potrivită pentru tine. Dacă nu știi exact ce să cauți sau ai întrebări la care nu ai găsit răspuns pe website-ul băncii, programează o întâlnire cu un consultant. Îți va clarifica toate problemele, astfel încât să iei cea mai bună decizie. 

Renovarea sau amenajarea casei 

Ai nevoie de bani și pentru amenajarea sau renovarea casei? Ideile tale de design pot deveni realitate cu ajutorul potrivit. În funcție de nevoile tale specifice poți găsi creditul care ți se potrivește în oferta băncii nu doar pentru materialele de construcție, ci și pentru achiziția de obiecte sanitare și aparate de climatizare. 

Credite de refinanțare

Ai nevoie de o rată mai mică sau de prelungirea perioadei pentru creditul inițial? Fie vrei să refinanțezi un credit existent pentru a avea o rată mai avantajoasă, fie refinanțarea vizează consolidarea tuturor datoriilor într-o singură rată lunară, tu alegi varianta potrivită, pe baza informațiilor pe care le regăsești pe website-ul băncii sau la consultanții acesteia. 

De exemplu, poți refinanța credite de nevoi personale, credite auto sau alte tipuri de credite de consum. Fă calculele și verifică implicațiile creditului, pentru a te asigura că îl poți rambursa la timp! 

Protecție pentru urgențe

Când nu ai bani pentru fondul de urgență, dar vrei să te simți în siguranță sau, pur și simplu, ai nevoie de o sumă mai mică pentru achiziția unor produse de maximă urgență până la salariu, descoperitul de cont îți rezolvă problemele și îți oferă și plasa de siguranță pentru momentele neplăcute ale vieții. Banca îți poate da până la 3 salarii nete lunare în cont, la care se calculează dobândă doar pentru suma utilizată. 

Indiferent de alegerea pe care urmează să o faci pentru creditul care crezi că ți se potrivește este important să iei o decizie ținând cont de variația indicelui de referință din componenta dobânzii variabile, de posibilitatea modificării veniturilor proprii, dar și de probabilitatea fluctuațiilor cursului de schimb valutar. Toate acestea pot afecta capacitatea ta de a achita ratele la împrumutul bancar dorit. 

Creditele au caracteristici diferite și oferă sprijin financiar pentru nevoi variate. Pentru a alege varianta favorabilă, trebuie să ai în vedere nevoia, valoarea creditului, perioada contractuală, tipul de dobândă, moneda în care te împrumuți, dar și ratele lunare. 

Te-ar putea interesa