Cum alegi ghiozdanul potrivit în funcție de vârsta copilului?

de WTA.ro

Trebuie să alegi un ghiozdan nou pentru școlarul tău și nu știi ce criterii să ai în vedere? Chiar dacă pe piață există sute de produse atractive, colorate și imprimate cu personaje adorate de copii, aspectul nu este singurul lucru de care trebuie să ții cont.

De fapt, dacă vrei să te asiguri că micuțul tău va purta confortabil noul ghiozdan și nu va avea neplăceri precum durerile de spate și de umeri, este necesar să bifezi o serie de aspecte. Iată la ce să fii atent!

1. Bretelele

Înainte să cumperi orice ghiozdan, analizează cu atenție bretelele sau curelele acestuia. Ele trebuie să fie direct proporționale cu statura copilului tău.

Dacă școlarul este în clasa întâi sau a doua, bretelele scurte i se vor potrivi foarte bine. În cazul în care copilul este deja mai mare de clasa a cincea, va avea nevoie de bretele mai lungi, care să nu-i rănească umerii. Cea mai bună soluție este să optezi pentru bretele reglabile, care se pot ajusta pe măsură ce juniorul crește. Iar școlarii se dezvoltă destul de repede!

2. Dimensiunea și greutatea ghiozdanului

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac părinții este să cumpere pentru cel mic ghiozdanul lui preferat, fără să țină cont de aceste două criterii importante. Chiar dacă elevul a văzut un ghiozdan superb, în nuanța lui favorită și imprimat cu eroul pe care îl adoră, nu trebuie să-l cumperi fix pe acela. Ține minte că un ghiozdan prea voluminos și prea greu poate fi periculos.

În primul rând, o greutate prea mare va pune presiune pe coloana vertebrală. Iar un ghiozdan greu atunci când este gol va deveni și mai și odată ce va fi umplut cu manuale și caiete.

Apoi, un volum prea mare poate fi dificil de gestionat de junior; acesta nu se va simți confortabil deloc purtând ghiozdanul. Așadar, asigură-te că alegi un produs potrivit staturii și vârstei prichindelului tău. Vezi online ghizdanele de la herlitz.ro, disponibile în variante perfecte pentru toți elevii. Vei găsi imediat produsul ideal!

3. Sistemul de închidere și de deschidere

Cele mai citite articole

În prezent, există ghiozdane care au diferite sisteme de închidere: capse, fermoar, catarame și chiar cu șireturi care se strâng.

Chiar dacă toate acestea pot fi manevrate de copii după câteva încercări, asigură-te că micuțul tău se descurcă foarte bine și, mai ales, că nu se poate răni încercând să desfacă sau să închidă ghiozdanul.

4. Compartimentarea ghiozdanului

În funcție de vârsta elevului, necesitățile sunt diferite. Un preșcolar nu va avea nevoie de foarte multe ustensile și accesorii, fiindcă majoritatea grădinițelor oferă dulapuri și spații pentru depozitare. Așadar, un ghiozdan cu un singur buzunar universal și, eventual, un loc pentru sticla cu apă poate fi suficient.

Apoi, dacă școlarul tău este în clasele 1-4 și are cursuri de pictură, abilități plastice, sport și alte materii care implică echipament sau accesorii numeroase, cea mai bună idee este să investești într-un ghiozdan compartimentat inteligent, cu spații diferite ce pot fi organizate eficient.

5. Designul

Chiar dacă aspectele funcționale de mai sus contează extrem de mult, cei mici sunt pretențioși când vine vorba de felul în care se prezintă la școală sau la grădiniță. Ei vor să fie în trend și să își impresioneze colegii cu accesoriile pe care le poartă, iar ghiozdanul nu reprezintă o excepție.

De aceea, dacă vrei să-ți surprinzi copilul cu un ghiozdan nou, raportează-te la ceea ce micuții consideră cool la momentul respectiv.

Dacă știi că juniorul are un personaj preferat sau o culoare favorită, nu poți da greș alegând ceva corespunzător. Dacă școlarul tău este mai mare, în clasa a șaptea, a opta sau chiar la liceu, optează întotdeauna pentru o culoare neutră și o formă clasică. Este cea mai sigură variantă! 

În final, ține cont de aspectele de mai sus și vei găsi cel mai bun ghiozdan pe care copilul tău l-ar putea purta la vârsta lui.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa