Cum faci miere artificială delicioasă din flori de tei

de WTA.ro

Mierea de albine naturală și mierea artificială nu au nimic în comun. A doua nu este produsă de albine, ci de om în propria bucătărie. Ea poate fi obținută din sfeclă sau trestie de zahăr, suc de struguri, pepene (verde sau galben), muguri de brad sau extracte de flori de tei, salcâm sau soc. Acest preparat este considerat benefic pentru organism întrucât conservă proprietățile plantelor, fructelor sau florilor folosite în medicina naturală, tradițională.

Beneficiile mierii artificiale de tei

Mierea artificială de tei este una deosebit de apreciată, fiindcă are cam aceleași proprietăți cu acelea ale infuziei din aceeași plantă. Acesta are un efect favorabil asupra sistemului nervos, ameliorează simptomele răcelii, bronșitei și gripei, calmează indigestia. De asemenea, elimină insomniile și anxietatea, ajută la menținerea greutății optime, are un efect antiinflamator și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Principalul beneficiu al mierii artificiale este acela că nu provoacă alergii așa cum se întâmplă în cazul produsului stupului, astfel că sfera sa de consum este mult mai largă.

În caz că te întrebi dacă să speli florile de tei sau nu, află că răspunsul nu e chiar simplu. Dacă le speli, poți pierde mult polen valoros, iar dacă nu, riști ca praful și insectele din flori să ajungă mai apoi în produsul finit. Așadar, cea mai bună opțiune ar fi să nu speli florile dar să le culegi din copaci amplasați în locuri cât mai îndepărtate de marginea drumului și de trafic.

Prepararea mierii artificiale de tei

Ingrediente:

  • flori de tei – 3 litri;
  • zahăr – 3 kilograme;
  • apă – 1,5 litri;
  • suc proaspăt de lămâie. 

Mod de preparare:

Cele mai citite articole

Alege florile de tei și pune-le îndesate într-un borcan de 3 litri, ca să vezi exact de câte ai nevoie. Răstoarnă-le, apoi într-o cratiță, toarnă peste ele aproximativ 1,5 litri de apă și fierbe 20 de minute. Apoi, lasă-le deoparte circa 5-6 ore până s-au răcit total. Scurge și filtrează lichidul obținut, adaugă 3 kilograme de zahăr și fierbe la foc mic 2 ore, până se îngroașă. Cu 20 de minute înainte de finalizarea fierberii, adaugă sucul de lămâie și continuă fierberea. Pune mierea astfel obținută în borcane din sticlă pentru gemuri, miere, zacuscă, murături și multe altele, curate și sterilizate și depozitează într-un loc răcoros pentru timp nelimitat.

Mod de utilizare:

Mierea artificială de tei poate fi utilizată de vârstnici, adulți, copii, femei însărcinate și chiar de către mamele care alăptează. Doza recomandată zilnic este de o linguriță de trei ori pe zi dizolvată în apă, ceai de plante sau sucuri proaspete de fructe. Mierea artificială este un substitut excelent pentru zahăr. De asemenea, se poate lua câte o linguriță în fiecare dimineață imediat după trezire pentru prevenirea bolilor și întărirea sistemului imunitar.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa