Când te gândeşti la confortul locuinței tale, ce îţi vine pentru prima dată în minte? Poate canapeaua sau fotoliul din sufragerie? Îți mai dăm un mic răgaz ca să te gândești mai bine.
Dacă nu ai mai avea căldură și apă caldă, te-ai mai simți la fel de bine în casa ta?
Lucrurile cu adevărat importante din orice locuință sunt acelea care îți asigură nevoile de bază. Chiar dacă ai cea mai comodă canapea și un televizor de ultimă generație, nu le mai acorzi nicio importanță atunci când rămâi fără apă rece sau caldă, gaze, curent și căldură. De aceea, este esențial să te asiguri că deții aparate electronice și electrocasnice, așa cum este o centrală termică, care să acopere necesitățile întregii familii și pe care te poți baza oricând.
De ce să alegi o centrală termică?
Uneori parcă nu ai nevoie de altceva atunci când vii acasă după o zi grea la muncă, decât de un cămin cald, atât la propriu, cât și la figurat. O baie caldă te va relaxa și va șterge oboseala de peste zi, iar totul va fi încununat de bucuria pe care o vei avea atunci când cei mici se vor juca în cada plină cu spumă. Încălzirea și apa caldă sunt beneficiile unei centrale care cu greu pot fi înlocuite atât din punct de vedere al eficienței, cât și al confortului.
Exista diferite tipuri de centrale, iar cel mai des acestea se diferențiază în funcție de combustibilul folosit. De la centrale pe lemne, gaz, electrice sau cu peleți, fiecare are particularitățile sale.
Centralele pe gaz sunt recunoscute pentru faptul că le poți adapta ușor, indiferent că locuiești la casă sau la bloc, nu ocupă mult spațiu și nu necesită o întreținere complicată. Dacă îți dorești o centrală performantă, cu ajutorul căreia să economisești, te poți orienta către o centrală termică Ariston în condensație.
Ce este o centrală termică în condensare și cum funcționează
O centrală termică în condensare se deosebește de cele convenționale prin capacitatea de capta căldura din vaporii de apă care apar în momentul arderii. Prin intermediul unui schimbător special, căldura latentă recuperată din procesul de condensare este captată și folosită pentru a economisi energie. În cazul unei centrale conventionale, această căldură este evacuată și se pierde.
Centrală în condensare vs. centrală convențională
- are o eficiență cu 15% mai mare față de o centrală convențională;
- valoarea facturii va fi mai mică pentru că economisește cu până la 35% consumul de gaz;
- este mai prietenoasă cu mediul datorită consumului mai mic de noxe și dioxid de carbon.
Cum să alegi o centrală termică în condensație
Puterea centralei este esențială
Ca să știi ce putere să alegi, raportează-te la suprafața casei și la necesarul de apă caldă. De exemplu, dacă ai o locuință până în 100 mp cu o singură baie, o centrală de 24 kW este ceea ce ai nevoie. Pentru o casă mai mare, cu mai multe băi și un consum mai mare de apă caldă, orientează-te către o centrală cu o putere mai ridicată, de 30 sau 35 kW.
Acordă atenție dotărilor
O centrală inteligentă îți va face viața mai ușoară. Un display electronic de informare și de setare a centralei te va ajuta să programezi și să verifici parametrii de funcționare. În plus, centralele moderne au încorporat un sistem de control pe care îl poți gestiona de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile care te va ajuta să economisești. Astfel, poți da drumul la căldură înainte cu o oră de a ajunge acasă, indiferent de unde te afli, important fiind să ai conexiune la internet.
Ține cont de marca centralei și perioada de garanție
O centrală performantă, de calitate, este mult mai eficientă și are un randament mai bun față de centralele obișnuite. Nu uita însă că o centrală este un produs tehnic, de aceea o garanție care să ofere service și piese originale este foarte importantă.
O casă care să îți ofere un grad ridicat de confort nu este un moft, ci o necesitate dacă îți dorești ca tu și familia ta să aveți o viață frumoasă și liniștită. Cu ajutorul unei centrale termice, care să furnizeze căldură și apă caldă oricând ai nevoie, acest lucru este cu siguranță posibil.