Cum poți să-ți micșorezi costul facturilor la electricitate: 3 metode simple

de WTA.ro

Pentru cei mai mulți dintre noi, costul facturilor reprezintă o povară care ne pune într-o mai mică sau mai mare dificultate economică, în funcție de bugetul personal. În orice caz, niciodată nu strică să faci economie și să redirecționezi banii obținuți altfel către scopuri mult mai utile, mai plăcute sau folositoare ție și celor dragi.

Foarte multe persoane asociază economisirea energetică cu ideea de diminuare a confortului. Atunci când ne gândim că trebuie să consumăm mai puțin, să fim mai eficienți, cei mai mulți oameni se gândesc imediat la faptul că trebuie să facă anumite compromisuri, să încălzească casa la o temperatură inferioară, să aprindă lumina mai puțin etc.

În fapt, comportamentul responsabil în materie de resurse energetice nu ține de diminuarea confortului, ci de identificarea acelor tehnologii care eficientizează consumul sau oferă independență, energie din surse regenerabile și reducerea risipei printr-o strategie clară și simplă, care trebuie transformată într-un stil de viață organizat.

Iată 3 metode ce pot diminua costul facturilor la electricitate:

1. Instalarea de panouri fotovoltaice

Energia solară este o sursă inepuizabilă de energie pe care, datorită tehnologiei moderne, putem să o aducem în casele noastre și să devenim astfel independenți de sistemele centralizate.

Fie că vorbim despre o casă, un apartament sau un business, panourile fotovoltaice oferă confort, independență și amortizarea rapidă a investiției. Te poți folosi de montajul de sisteme fotovoltaice de la AlinadiElectric.ro, dacă te-ai decis că acesta reprezintă viitorul în materie de eficiență energetică.

2. Ai grijă la consumatorii ascunși

Specialiștii în energie spun că în fiecare locuință sau birou există o serie de consumatori ascunși, referindu-se la aparatura care nu este utilizată într-un anumit moment de referință, dar care este conectată la o priză. Ei bine, în cele mai multe cazuri, pentru ca aparatul respectiv să fie menținut în tensiune, el consumă. Desigur, pe perioade scurte de timp, nu vorbim despre un consum simțitor, care să facă o diferență notabilă pe factură. În timp însă, mai ales când nu vorbim despre un singur consumator, ci despre mai mulți, se pot aduna sume importante de plată.

Tocmai de aceea, e indicat să scoți din priză aparatura electrică pe care nu o folosești. De exemplu, deconectează televizorul atunci când nu vizionezi nimic la el.

3. Fiecare grad de răcoare sau căldură contează

Fie că este iarnă și aprinzi aparatele de încălzire, fie că e vară și dai drumul aerului condiționat, fiecare grad în plus, respectiv în minus reprezintă bani frumoși la factura lunară.

Un grad în plus sau în minus nu reprezintă, totuși, o schimbare notabilă a confortului din locuință, dar trebuie să știi că atunci când e iarnă și decizi să urci temperatura doar cu un grad, factura la electricitate poate să fie mai scumpă cu 7%, estimează experții.

Tocmai de aceea, ai grijă să îți menții și confortul, dar să optezi și pentru temperaturile potrivite, astfel încât să nu primești facturi foarte mari la final de lună.

În cele din urmă, e indicat să optezi pentru un sistem de iluminat interior pe bază de senzor de mișcare. Ai putea economisi bani frumoși la factură dacă niciun membru al familiei nu ar mai uita lumina aprinsă prin diferite camere.

Sursă foto:pexels.com

Te-ar putea interesa