Cum să alegi scaunul auto potrivit pentru bebelușul tău

de WTA.ro

Apariția unui bebe în familie schimbă foarte multe lucruri în viața noilor părinți, iar modul în care aceștia călătoresc nu face nici el excepție. Dacă vrei că bebelușul tău să experimenteze lumea alături de tine încă de timpuriu, primul lucru de care trebuie să ții cont este scaunul de mașină al celui mic.

Iată de ce să ții cont atunci când alegi un scaun auto pentru bebeluși

Modelul scaunului

Atunci când alegi un scaun auto pentru bebeluși, ai grijă să alegi un model testat și aprobat la nivel european, și care să se potrivească perfect cu mașina voastră. Nu te sfii să încerci mai multe modele, până la găsirea acelui model care să se potrivească perfect.

Protecția

Un scaun auto de calitate pentru bebeluși este echipat cu protecție în cazul impactului lateral, acesta fiind cel mai comun tip de impact în care sunt implicați cei mici.

Dimensiunea

Un scaun auto pentru bebeluși trebuie să aibă dimensiunile corespunzătoare pentru etapa de dezvoltare în care se află cel mic. Pentru a evita disconfortul, alege un scaun de mașină pentru bebeluși cu extra spațiu pentru picioare de la Babymatters.ro, iar cel mic se va bucura de drumurile cu voi în siguranță o perioadă mai lungă de timp.

Documentarea 

Înainte de orice decizie de cumpărare trebuie făcută o documentare atentă. Verifică dacă mașina voastră are conectori ISOFIX pentru fixarea scaunelor pentru bebeluși. Intră pe site-urile producătorilor autorizați de scaune auto pentru bebeluși, majoritatea modelelor au în descrieri și modele de mașini cu care sunt compatibile. Fii atent ca scaunul auto pe care îl alegi pentru bebelușul tău să fie autorizat de Uniunea Europeană (vei găsi un EU pe eticheta respectivului scaun). 

Noutatea

Chiar dacă un scaun auto second-hand pentru bebeluși poate părea o idee bună, prietenoasă cu mediul și bugetul casei, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Un model nou beneficiază nu doar de update-uri de design și materiale care sporesc confortul copilului tău, ci elimină și posibilitatea de a fi trecut deja printr-un accident auto, de a veni incomplet ca piese/accesorii sau fără manualul de instrucțiuni. La final de zi, siguranța copilului tău rămâne de neprețuit.

Compatibilitatea cu cel mic

Așa cum arătam și mai sus, un scaun auto pentru copii trebuie să țină cont de etapa de dezvoltare în care se află copilul. În Uniunea europeană, aceste scaune vin împărțite în trei grupe: grupa 0, pentru nou-născuți și bebeluși până la 9 luni, grupa 1, pentru copii cu vârste între 9 luni și 4 ani, și grupa 2, pentru copiii cu vârste între 4 și 11 ani. Fiecare grupă de vârstă vine cu particularitățile ei, așa că cel mai indicat este să te consulți cu personalul magazinului de unde cumperi, pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie pentru confortul familiei tale.

Alege cu grijă și atenție la detalii scaunul auto al bebelușului tău și bucurați-vă împreună de lume într-un mod sigur și confortabil. Oferă-i celui mic grija și siguranța de care are nevoie astfel încât amintirile voastre din călătoriile împreună să fie cu adevărat de neuitat peste ani. 

Sursa foto: pexels.com

Te-ar putea interesa