Vrei să reunești întreaga familie la masă, dar nu știi ce rețetă să faci? Cei mici sunt mofturoși la mâncare și ai rămas în pană de idei? Cu un pui la cuptor pregătit după o rețetă specială, sigur nu vei da greș și vei primi doar cuvinte de laudă din partea celor dragi.
Carnea de pui poate să fie lipsită de gust dacă nu este gătită în mod corespunzător motiv pentru care alegerea rețetei potrivite este foarte importantă. Un secret pe care bucătarii profesioniști îl folosesc în mod regulat pentru frăgezirea puiului constă în marinarea acestuia. Ține cont de acest mic truc pe viitor și vei vedea cum toți se vor linge pe degete la sfârșitul mesei.
Lista de ingrediente
Produsele necesare pentru pregatirea acestei rețete sunt următoarele:
· Un pui întreg;
· O ceapă;
· Câțiva căței de usturoi;
· O jumătate de măr;
· Puțin ulei;
Cele mai citite articole
· Condimente după gust (sare, piper, coriandru, rozmarin, boia dulce);
· 20 ml de vin pentru un plus de savoare, însă se poate și fără.
Cum se prepară această delicioasă rețetă?
Așa cum am menționat puțin mai sus, carnea de pui trebuie marinată pentru a avea un gust delicios și pentru a rămâne zemoasă și fragedă. Amestecă uleiul împreună cu toate condimentele până obții un lichid aromat. În funcție de preferințe, poți adăuga puțin mai mult piper, spre exemplu, pentru un preparat spicy.
Puiul se unge în întregime cu acest amestec de condimente atât la exterior, cât și în interior pentru ca aromele să pătrundă în profunzime. Se lasă la frigider pentru aproximativ 2 ore, timp în care marinata este absorbită în întregime.
Înainte de a baga puiul la cuptor, acesta trebuie preîncălzit la 180 grade. Se ia o sticlă de bere sau suc, se curăță cu mare atenție și se îndepărtează eticheta, precum și orice urmă de lipici. Se umple cu o ceapă tăiată, câteva boabe de piper negru, frunze de dafin și apă. Se așează în tava în care se mai adaugă jumătatea de măr, vinul, usturoiul și puțină apă.
Puiul se unge cu puțin ulei și se așează direct pe sticlă și se bagă la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate. Timpul de gătire poate varia în funcție de dimensiunea puiului așa că aruncă din când în când câte un ochi în cuptor pentru a te asigura că se va găti corespunzător.
Un alt truc pe care bucătarii îl folosesc pentru obținerea unei cruste crocante constă în ungerea puiului cu lichidul din tavă. Repetă această acțiune din 10 în 10 minute și vei obține un preparat incredibil de gustos.
Puiul se poate servi alături de un piure de cartofi, de cartofi prăjiți, de o salată proaspătă sau de ce nu, de murături. Nu trebuie uitate nici sosurile pentru o masă copioasă și delicioasă. Le poți prepara simplu și rapid acasă, din ingrediente naturale, fie pe bază de smântână, fie din roșii și ardei iute. Evită pe cât posibil sosurile ambalate din comerț pentru că sunt pline de aditivi și conservanți dăunători pentru sănătate.