REȘIȚA CURATĂ 2020! Primăria pune la bătaie premii în valoare de 10.000 de lei!

de WTA.ro

resita curata

Administrația locală din Reșița continuă și anul acesta eforturile de a face din municipiul de pe Bârzava o localitate curată și civilizată. La fel ca în 2019, până la jumătatea lunii mai va fi derulat un amplu program ce privește curățenia municipiului, menit să angreneze întreaga societate: persoanele juridice, persoane fizice, agenți/operatori  economici, instituții, asociații de proprietari,  organizații nonguvernamentale. Vor fi puse la bătaie și premii, valoarea totală a acestora fiind de 10.000 de lei.

În ședința ordinară a Consiliului Local Reșița din luna februarie a fost aprobat un proiect de hotărâre privind derularea campaniei Reșița curată și organizarea unui concurs între asociațiile de locatari / proprietari, care sunt invitate să deruleze lucrări de întreținere a spațiilor verzi pe care le gospodăresc, a aleilor sau trotuarelor aflate în vecinătatea imobilelor în care locuiesc.

Vor fi acordate puncte în funcție de eforturile depuse în ceea ce privește amenajarea gazoanelor și a gardurilor vii, precum și a zonelor de intrare în bloc. Puncte în plus vor merge către asociațiile care și-au achitat datoriile către Serviciul de Salubritate, precum și pentru zugrăvirea blocurilor în ultimii ani.

Etapele concursului:

01.03 – 25.03 – perioada de înscriere

01.03 – 04.05 – efectuarea lucrărilor de curățenie de către asociațiile de proprietari / locatari

04.05 – 11.05 – etapa I de jurizare, cu verificări la asociațiile înscrise

12.05 – 15.05  – etapa II de jurizare – departajare în cazul în care apar punctaje identice

Cele mai citite articole

 

La finalul concursului vor fi acordate următoarele premii:

– 3 premii locul I, în cuantum de 2000 lei/ premiu;

– 2 premii locul II, în cuantum de 1000 lei/ premiu;

– 3 premii locul III, în cuantum de 500 lei/ premiu;

– 5 menţiuni, în cuantum de 100 lei/ premiu.

Primăria municipiului Reșița va pune la dispoziție, prin intermediul operatorului de salubritate SC Brantner Servicii Ecologice, un număr de 20 de recipiente unde se pot depozita materialele vegetale rezultate în urma lucrărilor de curățenie, amplasate cu precădere în zona blocurilor de locuințe pe perioada desfășurării concursului care vor fi golite periodic.

Citește și Vrei un oraș curat? Înscrie-te ca voluntar în Campania de Curățenie – „Reșița Curată”! 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole