REZULTATE NEGATIVE LA CORONAVIRUS PENTRU PERSONALUL MEDICAL DE LA ATI DROBETA TURNU SEVERIN

de WTA.ro

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin au fost comunicate în cursul zilei de miercuri rezultatele testelor efectuate pentru Coronavirus în cazul personalului medical de la Secția de Terapie Intensivă, toate  fiind negative. Acest lucru înseamnă că nicio asistentă și niciun medic nu a contactat virusul SARS – CoV-2.

Totodată, a fost comunicat și rezultatul testului în cazul medicului care a fost de gardă în Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale în momentul în care pacientul confirmat cu COVID-19 a fost adus cu ambulanța. De asemenea, medicul a ieșit negativ la Coronavirus.

Cele mai citite articole

Se așteaptă în continuare rezultatele asistentelor de la UPU.

spitalÎn cazul personalului de pe Ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean, unul dintre asistenți a fost confirmat cu COVID-19, acesta aflându-se la domiciliu.
Testele au fost făcute după ce în cursul zilei de sâmbătă a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin este infectat cu virusul COVID-19. Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. 

Reprezentanții Spitalului Județean au transmis atunci că s-au luat toate măsurile de echipare și izolare în cazul pacientului reapectiv, în conformitate cu suspecții de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă. Pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, iar în acest moment, starea lui este bună.

Cristi Panait

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa