Reprezentanţii autorităţilor şi cei operatorilor şi furnizorilor de servicii IT&C participă, joi, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere ce are ca temă implementarea tehnologiei 5G.
Evenimentul, organizat de Centrul de Excelenţă, Cercetare, Inovare şi Dezvoltare în Afaceri, va beneficia de prezenţa reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), InfoCons, Vodafone, Orange, Telekom şi Huawei, dar şi de cea a unor membri ai Parlamentului.
ANCOM a anunţat, la finele lunii octombrie, că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, transpunerea setului de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.
Guvernele SUA şi României, prin ambasadorii Hans Klemm şi George Maior, au semnat, în data de 20 august 2019, la Washington, un Memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G, document care a fost clasificat, după momentul semnării.
Memorandumul a fost desecretizat la începutul lunii noiembrie şi, conform acestuia, furnizorii de reţele 5G trebuie să fie supuşi unei evaluări riguroase, iar protejarea reţelelor de comunicaţii de generaţie viitoare împotriva perturbării sau manipulării şi asigurarea vieţii private a libertăţilor individuale ale cetăţenilor sunt vitale.
Reprezentanţii autorităţilor şi cei operatorilor şi furnizorilor de servicii IT&C participă, joi, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere ce are ca temă implementarea tehnologiei 5G. Evenimentul,…
Tinerii fermieri din România vor beneficia de o sumă de 39,8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară pentru susţinerea veniturilor prin viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC)…
Primăria Mangalia a început lucrările de reabilitare şi modernizare pe mai multe străzi din staţiunea Neptun, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de circa 23 de milioane de lei….
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aplicat, pe parcursul acestui an, amenzi contravenţionale în valoare de 1,545 milioane de lei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind…
Numărul total de carduri emise în România era, la finele celui de-al treilea trimestru din 2019, de 17.997.498 unităţi, în creştere cu 1,68% comparativ cu sfârşitul trimestrului anterior, conform datelor…
Cele mai citite articole
Comisia Europeană recomandă României să ia măsurile necesare pentru a se asigura că rata de creştere nominală a cheltuielilor publice primare nete nu depăşeşte 4,4% în 2020, ceea ce corespunde unei…
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,7776 lei/euro, în creştere cu 0,04% faţă de valoarea atinsă marţi. Marţi, euro a crescut la 4.7759 lei. Miercuri,…
Două contracte de finanţare în valoare de peste jumătate de miliard de euro, destinate dezvoltării infrastructurii de apă şi canalizare pentru judeţele Olt şi Satu Mare, au fost parafate de ministrul Fondurilor…
Ponderea contractelor de muncă temporară în Uniunea Europeană era de 13,6% din totalul contractelor de muncă în trimestrul al doilea al acestui an, statele membre cu cea mai mică pondere a contractelor de muncă…
Leul continuă să se deprecieze în fața euro, cursul de schimb înregistrând trei maxime în interval de cinci zile, patru în total de la începutul anului. Reprezentanții BNR consideră trendul unul normal pentru …
În România, colectarea selectivă a deşeurilor menajere este doar o poveste, dar una al cărei final ne va aduce, anul viitor, o nouă procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Normele Uniunii Europene…
Banca Naţională a României (BNR) a afişat ieri un curs oficial de 4,7729 lei pentru un euro, cel mai înalt nivel din toate timpurile, după un salt de 0,13% comparativ cu ziua anterioară. Este pentru a doua oară…
Peste 22% dintre companiile din România au fost vizate anul trecut de inspecții fiscale, procent de aproape trei ori mai mare decât în 2017 sau 2016, dar sub media din Europa Centrală și de Est (ECE), de 32%,…
Românii au cumpărat produse foarte diverse de Black Friday, de la cazane de ţuică profesionale, produse de fashion şi beauty, bijuterii cu diamante, pachete turistice, haine de blană naturală, și până…
Citeste mai mult pe aici