România are astăzi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro, potrivit datelor Transelectrica şi OPCOM.
Preţul mediu al energiei cu livrare luni este 47,51 euro pe MWh în România, în timp ce, în Ungaria, energia costă 49,01 euro pe MWh, iar în Cehia şi Slovacia, 49,04 euro pe MWh.
La ora 10:30, consumul ţării era de 8.385 MW, producţia, de 8.633 MW, iar restul de 248 MW erau exporturi.
În topul surselor se afla energia hidro, cu 2.143 MW, hidrocarburile – 1.783 MW, cărbune – 1.694 MW, nuclear – 1.388 MW, eolian – 1.378 MW, fotovoltaic – 183 MW, biomasă – 64 MW.
România este exportator de energie încă de săptămâna trecută, din 20 noiembrie, când au început ploile şi vântul, favorizând producţia de energie hidro şi eoliană.
România are astăzi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro, potrivit datelor Transelectrica şi OPCOM. Preţul mediu al energiei cu livrare…
În ultima vreme, tot mai multe persoane se întreabă dacă e mai bine să investești direct în principalele acțiuni din indicele bursier BET, sau ar fi preferabil un fond de investiții care replică respectivul…
Echipele de reparaţii ale companiei Electrocentrale Bucureşti au intervenit pentru a remedia fisura apărută la un cazan din incinta CTE Grozăveşti, astfel încât, în prezent, temperatura agentului termic livrat…
Piaţa de proiectare pentru clădiri şi hoteluri din România a crescut în ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% în 2018, comparativ cu anul anterior, a declarat, pentru AGERPRES,…
Cele mai citite articole
Energia poate fi utilizată în mod profitabil nu prin investiţii grandioase în industrie sau în locuinţele oamenilor, ci prin schimbarea de către consumatorii casnici a obiceiurilor şi comportamentelor de consum,…
Leul se opreşte din depreciere, câştigând vineri 0,79 de bani în raport cu euro, cursul afişat de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,7729 lei/euro. BNR a cotat joi euro la 4,7808…
România a alocat doar 14% din Produsul Intern Brut pentru protecţia socială în anul 2017, acesta fiind cel mai mic procent înregistrat de o ţară membră UE şi la jumătate faţă de media de 27,9% din PIB…
România a înregistrat, în ultimii ani, un avans de trei poziţii în Indicele Prosperităţii, şi se situează, în prezent, pe locul 45 din 149 de ţări, potrivit unui comunicat al Erste Group. „În acest an,…
Am descoperit cifre şocante în Inventarul Forestier Naţional (IFN) şi pot să confirm că, la ora actuală, în România se taie neautorizat într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de…
Modul în care se realizează, în prezent, supravegherea jucătorilor din piaţa de asigurări este diferit faţă de anul 2015, astfel că un nou caz Astra este puţin probabil să se repete în România, a…
În rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 15-74 ani din UE, 230 milioane persoane erau angajate anul trecut, 17 milioane nu aveau un loc de muncă şi 134 erau inactive din punct de vedere economic, arată date…
Creșterea constantă a cursului euro-leu din ultimele zile ar putea ridica anumite semne de întrebare referitoare la direcțiile optime pentru eventuale plasamente investiționale. Cu toate că anumiți analiști…
Citeste mai mult pe aici