Bagajele pentru vacanță sau pentru o călătorie de afaceri pot fi o mare bătaie de cap în special când călătorești cu avionul. Deoarece în bagajul de mână sunt permise doar anumite obiecte iar greutatea nu trebuie sa depășească un număr fix de kilograme, va fi greu să te decizi ce păstrezi cu tine și ce pui la cală.
Indiferent dacă ai în față un zbor scurt sau unul care va dura cateva ore bune, înainte să-ți faci o rezervare transport aeroport, asigură-te că ai impachetat deja următoarele obiecte în bagajul de mână:
- Toate documentele de care vei avea nevoie pe parcursul călătoriei
Sunt cele mai importante obiecte din bagajul tău. Fără ele călătoria ta se va sfârși brusc și poți întâmpina dificultăți chiar să te întorci acasă. Nu poți călători nicăieri fără acte de identitate iar solicitarea unora noi la autoritățile române se poate întinde pe o perioadă nedeterminată.
- Banii, cărțile de credit și orice alte obiecte de valoare
Sunt cel de-al doilea element de care trebuie sa te îngrijești cu multă atenție. Pierderea sau rătăcirea portofelului cu bani și cărți de credit se poate transforma într-o drama personală, mai ales dacă acestea vor cădea pe mâinile unor persoane răuvoitoare.
- O carte
NImic nu este mai relaxant decât să citești o carte în timpul zborului cu avionul. Timpul va trece într-o secundă și, fără să-ți dai seama, vei ajunge imediat la destinație.
- Telefonul
Cea mai comodă modalitate de a păstra legătura cu cei dragi, de a afla informații referitoare la drum, destinație sau de a face poze.
- Încărcătorul
Oricât de bună ar fi bateria de la telefon, nu te baza pe faptul că nu se va consuma până vei ajunge la destinație. Nu știi niciodată când ai nevoie să contactezi pe cineva și nu este tocmai comod să apelezi la un telefon public sau să rogi pe cineva să te ajute.
- Tableta sau laptopul
Sunt comode atât pentru a citi cărți electronice dar și pentru a viziona filme. Asigură-te și că ai descărcat câteva episoade din serialul preferat și bucură-te de un zbor relaxant.
- Pastilele pe care le iei în mod frecvent
Dacă iei un tratament medicamentos nu uita să îl pui în bagajul de mână într-un buzunar ușor accesibil. Chiar dacă nu iei în mod frecvent medicamente, totuși, pune în bagaj cateva pastile pentru urgențe legate de dureri de cap, de burtă, de stres sau niște picături pentru ochi.
- O ciocolata sau niște bomboane de supt
Diferențele de altitudine pe care le vei simți în timpul zborului îți pot crea sentimentul neplăcut de urechi înfundate. Cea mai simplă metodă de a scăpa de această senzație este să mănânci o ciocolată sau să sugi o bomboană dulce.
- Dezinfectant și șervețele umede pentru mâini și pentru față
Două obiecte necesare dintotdeauna în timpul călătoriei. Cu dezinfectantul îți poți curăța mîinile iar cu șervețelele umede îți poți împrospăta fața.
- Îmbrăcăminte adecvată destinației
Dacă vei ajunge într-o destinație cu climă diferită față de locul de plecare, este important să poți să te schimbi în niște haine adecvate. Ar fi neplăcut să rămâi în tricou și sandale atunci când mergi într-o stațiune de sporturi de iarnă sau să fii îmbrăcat cu pulover și bocanci atunci când ajungi pe o insulă tropicală.
- Un pulover sau un hanorac cu glugă
Zborurile cu avionul sunt recunoscute pentru curenții reci care se simt din toate direcțiile. Chiar dacă temperatura este plăcută, se poate să simți nevoia la un moment dat să îți pui ceva pe umeri. Dacă îți place să dormi în timpul zborului, o vei face mult mai comod cu gluga unui hanorac care să-ți acopere capul și ochii.