Linii directoare în modă: 4 sfaturi despre purtarea bijuteriilor

de WTA.ro

Bijuteriile bine alese pot pune în valoare o ținută, oferindu-i o notă originală. Acestea au rolul de a echilibra și înfrumuseța outfitul, motiv pentru care, trebuie să le selectezi potrivit unor linii directoare.

Cum poți purta colecția ta de bijuterii în mod avantajos? Există multiple variante pe care le poți utiliza, însă trebuie să ai în vedere anumite trucuri. Iată 4 sfaturi care te pot ajuta să asortezi bijuteriile și hainele pe care le deții, astfel încât să aduci un plus de stil ținutelor tale.

Alege punctul central al ținutei

Înainte de a începe alcătuirea unei ținute, gândește-te dacă vrei ca accentul să cadă mai mult pe bijuterii sau asupra pieselor vestimentare alese. Pornește prin a seta acest aspect, apoi alege hainele și bijuteriile cu care să realizezi outfitul.

De exemplu, dacă ai ales ca punct central al ținutei o fustă maro, din satin, completeaz-o cu o bluză crem, din bumbac și accesorizeaz-o cu bijuterii simple, în asentiment cu forma corpului tău. Poți opta pentru:

  • cercei aurii în formă de cerc, de dimensiuni medii;
  • un lant aur la baza gâtului dacă ai silueta subțire sau unul mai lung dacă ai forme mai pline;
  • brățări subțiri rotunde;
  • inele simple din aceeași nuanță, cu design minimalist. 

Echilibrează proporțiile

Atunci când alegi bijuteriile cu ajutorul cărora să completezi vestimentația aleasă, acestea trebuie să se complimenteze reciproc. De asemenea, bijuteriile alese în mod eficient sunt totodată în acord cu forma corpului tău. Așadar, încearcă să echilibrezi proporțiile. 

De exemplu, pentru accesorizarea unei rochii negre, simple, bijuteriile mari (coliere statement, cercei supradimensionați și brățări late) sunt potrivite pentru persoanele înalte și cu forme pline, iar cele delicate (coliere fine, cercei mici și brățări subtile) se potrivesc la o siluetă mică și subțire. Însă, dacă alegi un accesoriu de dimensiuni mari, precum sunt colierele statement, nu mai adăuga cercei, dacă nu vrei să încarci ținuta. Alege o singură piesă extravagantă și pune accentul pe aceasta.

Experimentează diverse combinații de bijuterii

Cele mai citite articole

Odată cu trecerea timpului, tendințele în modă se schimbă. În prezent, este tot mai lăudat stilul atipic. Așadar, fii îndrăzneață atunci când combini bijuteriile. Cu cât îți asumi mai multe riscuri, cu atât ești mai aproape de a realiza o ținută autentică.

Poți opta pentru a mixa mai multe tipuri de metale: 

  • aur galben și argint  – combină un lanț din aur galben cu cercei din argint;
  • argint și aur roz – asortează o brățară din aur roz cu un colier din argint; 
  • platină și aur alb – alege să porți brățări din aur alb și inele din platină;
  • cupru, aur roz și argint – alături de un ceas cu brățară din aur roz, poartă inele din cupru și cercei din argint.

De asemenea, poți combina perlele cu pietrele semiprețioase. Tradiționala combinație sugera faptul că dacă porți un șirag din perle, trebuie să adaugi cercei din același set. Însă, poți ieși din acest tipar, combinând alte două materiale naturale și prețioase.

Combină stilul personal cu tendințele actuale

Dacă îți dorești să respecți tendințele actuale ale modei, încearcă să o faci fără a-ți compromite stilul personal. O ținută te complimentează atunci când este în asentiment cu personalitatea ta. Cea mai eficientă metodă este să găsești un echilibru între cele două.

Așadar, dacă deții în garderoba ta haine vintage, accesorizează-le cu bijuterii moderne, astfel încât să creezi un outfit încadrat în lumea modei de astăzi. De exemplu, unei ținute formate dintr-o rochie lungă, elegantă, cu talie înaltă și a cărui model conține detalii din dantelă și mătase, îi poți adăuga bijuterii cu design geometric sau cu cristale. De asemenea, mixează diverse metale astfel încât să-i redai outfitului un contrast elegant și contemporan.

În concluzie, pentru a crea o ținută plăcută din punct de vedere vizual și care să te complimenteze, trebuie să alegi bijuteriile potrivit unor anumite linii directoare. Aplică sfaturile din acest articol care îți pot fi de ajutor. 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa