Avaria de la CTE Grozăvești a fost remediată. Locuitorii sectoarelor 1 și 5 au apă caldă și căldură

de WTA.ro
Avaria de la CTE Grozăvești a fost remediată. Locuitorii sectoarelor 1 și 5 au apă caldă și căldură Victor Stroe

Echipele de reparaţii ale companiei Electrocentrale Bucureşti au intervenit pentru a remedia fisura apărută la un cazan din incinta CTE Grozăveşti, astfel încât, în prezent, temperatura agentului termic livrat este foarte aproape de comanda RADET, adică aproximativ 82 grade Celsius, faţă de solicitarea de 88 – 94 grade Celsius, iar necesarul de Gcal este acoperit în totalitate, informează ELCEN.

„Ca urmare a incidentului produs ieri, 23.11.2019, la CTE Grozăveşti, din pricina unei fisuri survenite la un cazan din incinta centralei, echipele de reparaţii ale ELCEN au intervenit prompt pentru a se reveni cât mai repede la parametrii de funcţionare optimi. Astfel, pe timpul nopţii, s-a reuşit îmbunătăţirea considerabilă a parametrilor de livrare a energiei termice, astfel încât, la această oră, necesarul de sarcină termică este acoperit. În acest moment, temperatura agentului termic livrat este foarte aproape de comanda RADET, adică aproximativ 82°C faţă de solicitarea de 88°C – 94°C. De asemenea, datorită intervenţiei prompte a echipelor noastre, am reuşit să acoperim în totalitate la această oră necesarul de Gcal solicitat de RADET”, se arată într-o postare a companiei pe propria pagină de Facebook.

Incidentul de la CTE Grozăveşti a condus pentru câteva ore la o diminuare cu aproximativ 30 de Gcal din totalul de circa 800 Gcal solicitat..

ELCEN subliniază că centralele pot asigura rezerva de sarcină termică în eventualitatea producerii unui incident cum a fost cel de la CTE Grozăveşti, însă atrage atenţia asupra capacităţii reţelei de termoficare, aflată într-o stare tehnică precară, de a prelua necesarul de energie termică aferent centralei, în aria celorlalte CTE-uri ale companiei.

„CTE Grozăveşti a fost construită în anul 1964. Alte două centrale aparţinând ELCEN (CTE Bucureşti Sud şi CTE Progresu) sunt, de asemenea, vechi de peste 40 de ani şi neperformante, din pricina lipsei de investiţii absolut necesare. Incidentul de ieri, 23.11, de la CTE Grozăveşti este rezultatul degradării continue determinate de lipsa de finanţare şi de investiţii. O singură centrală din cadrul ELCEN este modernizată – CTE Bucureşti Vest, cu punere în funcţiune în 2009”, notează Elcen.

Reprezentanţii companiei avertizează că, fără investiţii serioase, atât la nivelul surselor de producere, cât şi la nivelul reţelei de transport şi distribuţie a agentului termic, riscul de avarii creşte, iar livrarea apei calde şi căldurii la parametri normali poate deveni o sarcină extrem de dificilă.

„Echipele noastre fac eforturi mari pentru a gestiona situaţia critică în care s-a ajuns şi pentru ca oamenii să nu sufere, însă este necesar ca investiţiile în sistemul de termoficare din Capitală să fie trecute pe lista priorităţilor factorilor de decizie. Precizăm că datoriile RADET faţă de ELCEN la data intrării în insolvenţă şi înscrise la masa credală totalizează 3.659.805.493,39 lei. Obligaţiile curente ale RADET sunt în valoare de 267,093 milioane lei”, se mai arată în postarea societăţii.

Sâmbătă, Electrocentrale Bucureşti a anunţat că s-a produs un incident la CTE Grozăveşti determinat de declanşarea cazanului nr. 1 şi, implicit, a turbinei cu abur nr. 2. În acest context, s-au luat toate măsurile necesare pentru compensarea sarcinii termice şi a fost pus în funcţiune cazanul cu apă fierbinte aferent. Pe perioada avariei, au fost livrate temperaturi mai mici ale agentului termic faţă de cele comandate de RADET Bucureşti.

La rândul său, RADET a informat că se află în imposibilitatea de a furniza către consumatorii din sectoarele 1 şi 5 apă caldă de consum şi căldură la parametrii contractuali din cauza unei avarii la ELCEN – CTE Grozăveşti.

AGERPRES

Avaria de la CTE Grozăvești a fost remediată. Locuitorii sectoarelor 1 și 5 au apă caldă și căldură

Echipele de reparaţii ale companiei Electrocentrale Bucureşti au intervenit pentru a remedia fisura apărută la un cazan din incinta CTE Grozăveşti, astfel încât, în prezent, temperatura agentului termic livrat…

Cererea pentru proiectare de hoteluri a crescut, în România, cu 50%

Piaţa de proiectare pentru clădiri şi hoteluri din România a crescut în ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% în 2018, comparativ cu anul anterior, a declarat, pentru AGERPRES,…

Salonul Imobiliar - Perspective și tendințe pentru 2020
Galerie Foto Piața imobiliară din România a ajuns la maturitate în acest an. Zvonurile și previziunile sumbre care alarmau la începutul anului și atrăgeau atenția că acest domeniu va înregistra o scădere drastică nu…
Comportamentul care face energia eficientă

Energia poate fi utilizată în mod profitabil nu prin investiţii grandioase în industrie sau în locuinţele oamenilor, ci prin schimbarea de către consumatorii casnici a obiceiurilor şi comportamentelor de consum,…

Curs valutar 22 noiembrie 2019: Moneda națională se opreşte din depreciere

Leul se opreşte din depreciere, câştigând vineri 0,79 de bani în raport cu euro, cursul afişat de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,7729 lei/euro.   BNR a cotat joi euro la 4,7808…

România a alocat cel mai mic procent din UE pentru protecția socială

România a alocat doar 14% din Produsul Intern Brut pentru protecţia socială în anul 2017, acesta fiind cel mai mic procent înregistrat de o ţară membră UE şi la jumătate faţă de media de 27,9% din PIB…

România, pe locul 45 în topul prosperității

România a înregistrat, în ultimii ani, un avans de trei poziţii în Indicele Prosperităţii, şi se situează, în prezent, pe locul 45 din 149 de ţări, potrivit unui comunicat al Erste Group. „În acest an,…

În fiecare an se taie ilegal în România peste 38 milioane de metri cubi de lemn

Am descoperit cifre şocante în Inventarul Forestier Naţional (IFN) şi pot să confirm că, la ora actuală, în România se taie neautorizat într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de…

Cristian Roșu (ASF): Un nou caz Astra este puțin probabil să se repete

Modul în care se realizează, în prezent, supravegherea jucătorilor din piaţa de asigurări este diferit faţă de anul 2015, astfel că un nou caz Astra este puţin probabil să se repete în România, a…

Opt milioane de lucrători în regim part-time din UE vor să muncească mai mult

În rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 15-74 ani din UE, 230 milioane persoane erau angajate anul trecut, 17 milioane nu aveau un loc de muncă şi 134 erau inactive din punct de vedere economic, arată date…

Leul coboară puternic. Cum ne salvăm economiile

Creșterea constantă a cursului euro-leu din ultimele zile ar putea ridica anumite semne de întrebare referitoare la direcțiile optime pentru eventuale plasamente investiționale. Cu toate că anumiți analiști…

Atac la 5G: „Afectează orice formă de viaţă”

Tehnologia 5G urmează să fie introdusă în România, deşi iniţiatorii strategiei de implementare nu au solicitat puncte de vedere de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, spun oficialii asociaţiilor …

 Ministerul Finanţelor a atras, joi, 448,7 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 448,7 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Astfel, MFP…

Românii, codași la reciclarea deșeurilor

România produce 4,58 milioane tone de deşeuri municipale nereciclate pe an, respectiv 12.500 de tone pe zi, ţara fiind penultima în Uniunea Europeană într-un clasament al eficienţei ratei de reciclare a deşeurilo…

UniCredit Bank introduce semnătura electronică pentru companii

UniCredit Bank devine prima bancă din România care va oferi clienţilor companii posibilitatea de a semna documentaţia în relaţia cu banca folosind o semnătură calificată electronică emisă de un furnizor…

Citeste mai mult pe aici

Te-ar putea interesa