Care sunt intentiile tale?

de WTA.ro

Esti in cautarea job-ului ideal? Ai fost la zeci de interviuri si ai fost refuzata fara sa stii de ce, fara o explicatie sau un raspuns. Poate nu ai fost pregatita suficient, poate nu ai fost destul de convingatoare sau poate nu au avut un CV bun, care sa te sustina si sa-ti scoata in evidenta calitatile.
Pe langa CV, trebuie sa stii ca orice angajator se asteapta sa primeasca o scrisoare de intentie, care te poate ajuta sa-l convingi pe angajator ca tu esti candidatul ideal si ca poti face fata cerintelor postului fara probleme.

Scrisoarea de intentie nu trebuie sa fie un roman de motive si aptitudini care sa te ridice in slavi in fata angajatorului.
Conform psihilogilor, se pare ca acestia nu acorda mai mult de un minut de atentie scrisorii de intentie, asa ca daca vrei sa-i captezi atentia, alege cu incredere cuvintele potrivite.
In primul rand, angajatorul trebuie sa inteleaga motivul pentru care i-ai adresat scrisoarea de intentie si care este postul de care esti interesata, inca din primele paragrafe, precizand de asemenea de unde ai aflat de acest post liber, intr-o exprimare clara si concisa.

Recomandarea noastra, daca aplici pentru mai multe job-uri este sa faci pentru fiecare in parte o scrisoare diferita sau macar sa fii foarte atenta sa nu trimiti aceeasi scrisoare catre toate firmele. Fa modificarile necesare si incearca sa o adaptezi conform domeniului in care aplici.
Scrisoarea de intentie trebuie personalizata, pentru fiecare post si companie pentru care aplici, analizand cu atentie inainte care sunt cerintele si responsabilitatile postului.

Cele mai citite articole

Incearca sa scoti in evidenta acele argumente care fac din tine persoana ideala pentru acel post, fara a exagera si fara a repeta informatii din CV.
Scrisoarea trebuie sa vina ca o completare a CV-ului, aratand in acelasi timp interes si fata de companie ( in felul asta arati ca nu ai ales compania la intamplare atunci cand ai trimis CV-ul ).

Pe langa aceste informatii, este ideal daca in scrisoare vei arata si care este disponibilitatea ta pentru un eventual interviu, precizand care sunt motivele pentru care poti in acel interval orar ( cursuri, training-uri, orice, mai putin motive personale ).

Din punct de vedere estetic si gramatical, incearca sa evita greselile de ortografie, imparte textul in paragrafe, pentru a fi mai usor de parcurs si nu uita sa te semnezi in final, folosind formule politicoase de adresare.
Succes!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa