Ce face un specialist SEO

de WTA.ro

La mare căutare în prezent sunt specialiștii în optimizarea motoarelor de căutare. Mai exact, persoanele care au abilitățile necesare pentru a crește clasamentul unui website în motoarele de căutare pentru a propulsa afacerile aferente. Atunci când un website se poziționează printre primele rezultate afișate în urma căutărilor, atunci vizibilitatea și numărul de clienți crește considerabil.

Dacă acest subiect este de interes pentru tine, citește informațiile de mai jos. Îți vom prezenta structurat cu ce se ocupă un specialist SEO și ce magie face el pentru a crește cifra de afaceri pentru cei care beneficiază de serviciile pe care le oferă.

Ce este SEO

Ce este SEO
Sursa Foto: Pixabay

Ca să începem cu începutul, vom detalia ce înseamnă SEO. Optimizarea pentru motoarele de căutare reprezintă procesul care ajută la creșterea calității și cantității de trafic pe un website prin creșterea vizibilității. SEO face referire la afișările organice pe care un website le are în prima pagina a motoarelor de căutare.

Optimizarea pentru motoarele de căutare se face în baza modului de funcționare a motoarelor de căutare, a algoritmilor, a comportamentului uman, termenilor de căutare și a cuvintelor cheie introduse în motoarele de căutare. SEO este necesar pentru a crește numărul de vizitatori care intră pe un website prin intermediul motoarelor de căutare. Scopul fiind convertirea vizitatorilor în clienți.

Altfel spus, SEO ajută oamenii să găsească produsele și informațiile de care au nevoie folosind motoarele de căutare.

Ce este un specialist SEO

Ce este un specialist SEO
Sursa Foto: Pixabay

Facultatea de SEO nu există, dar există numeroase cursuri de specialitate. Cunoscut și sub numele de expert SEO, profesionist SEO sau consultat SEO, un specialist SEO parcurge o educație continuă și cunoaște ultimile tehnici necesare pentru a poziționa un website printre primele afișări pe care le vede un utilizator atunci când caută anumite cuvinte.

Un specialist SEO cercetează și analizează tendințele și cele mai bune practici online pentru a dezvolta și implementa strategii care îmbunătățesc rezultatele căutărilor. Algoritmii motoarelor de căutare sunt într-o continuă schimbare, iar o persoană care se ocupă de optimizare SEO trebuie să țină pasul pentru a aduce rezultate pe termen lung.

Este important de evidențiat faptul că un motor de căutare, la rândul lui, este un serviciu folosit de public, iar pentru a se diferenția de alte motoare de căutare, este programat să arate rezultatele pe care oamenii și le doresc. Astfel, este important ca un specialist SEO să optimizeze un website în așa fel încât acesta să fie afișat în motoarele de căutare.

Cele mai citite articole

Acest lucru se obține prin identificarea tendințelor și prin dezvoltarea unor strategii care să funcționeze pentru a satisface publicul și algoritmii motoarelor de căutare. 

De-a lungul anilor rezultatele afișate de Google pentru același cuvânt s-au schimbat deoarece oamenii și-au dorit să afle anumite informații în trecut și alte informații peste ani, dar și pentru că motorul de căutare a înțeles din ce în ce mai bine ce își doresc oamenii.  Acest aspect demonstrează cât de dinamic este jobul unui om care se ocupă de optimizarea pentru motoarelor de căutare. Există schimbări constante în comportamentul oamenilor și actualizări periodice ale motoarelor de căutare.

Cum interpretează un motor de căutare SEO

Cum interpretează un motor de căutare SEO
Sursa Foto: Pixabay

Motoarele de căutare vor să ofere cel mai bun serviciu posibil pentru utilizatorii lor, iar acest lucru înseamnă furnizarea unor rezultate relevante și de calitate. Pentru a oferi rezultate conform căutărilor publicului, motoarele de căutare „citesc” website-urile pentru a înțelege despre ce este vorba înainte de a le afișa.

Motoarele de căutare țin cont de informațiile pe care un website le oferă și cât de ușor se navighează pe el. Website-urile user friendly, care au conținut de calitate sunt poziționate în primele rezultate afișare în motoarele de căutare. 

Ce trebuie să știe un specialist SEO

Ce trebuie să știe un specialist SEO
Sursa Foto: Pixabay

Un om care se ocupă cu optimizarea website-urilor pentru motoarele de căutare îți desfășoară de regulă activitatea într-o agenție seo, o agenție de marketing digital sau este freelancer.

Printre responsabilitățile sale se numără:

 • cunoașterea modalităților prin care se face SEO și implementarea lor,
 • optimizarea SEO din punct de vedere tehnic a unui website,
 • analizarea performanței SEO,
 • efectuarea de audituri SEO,
 • cercetarea cuvintelor cheie și găsirea cuvintelor căutate de publicul țintă,
 • optimizarea paginilor din website din punct de vedere SEO,
 • optimizarea conținutului din website pentru utilizatori și pentru motoarele de căutare,
 • îmbunătățirea legăturilor dintre pagini,
 • monitorizarea rezultatelor afișate în motoarele de căutare,
 • informarea constantă cu privire la schimbările SEO,
 • crearea raporturilor SEO folosind Google Analytics,
 • crearea strategiilor SEO,
 • menținerea unei legături strânse cu cu membri echipei de marketing digital.

Un specialist SEO îți demonstrează priceperea în domeniu prin rezultatele deja atinse. Experiența și urcarea website-urilor în primele rezultate ale motoarelor de căutare arată că știe ce face și o face bine.  

Un alt aspect important ce trebuie știut despre optimizarea SEO este că necesită timp. Nu există afișarea în primele rezultate afișate peste noapte. Optimizarea se face cu atenție, iar ca tot ce e bun în viață, nu se obține imediat.

Surse:

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa